Doi medici specialisti in Terapie Intensiva, Catalin Denciu si Pavel Bors, au fost raniti in incendiul de la spitalul din Piatra Neamt. Catalin Denciu va fi transferat duminica dimineata la Spitalul Militar Reine Astrid din Belgia.

Catalin Denciu, medicul de garda de la sectia Anestezie Terapie Intensiva (ATI) a Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, a suferit arsuri de gradul 2 si 3 pe circa 40% din suprafata corporala, a declarat purtatorul de cuvant al ISU Neamt, Irina Popa.

Ioan Catalin Denciu are 48 de ani si face parte dintr-o familie de medici. Sotia este ginecolog si au impreuna doi copii. Surse medicale spun ca a fost coleg de facultate la Medicina chiar cu ministrul Nelu Tataru.

Colegul sau, Pavel Bors, tot medic specialist ATI, „a suferit arsuri doar in zona mainilor si e posibil sa-si fi pierdut un deget din cauza suflului exploziei”, a spus aceeasi sursa medicala.

A treia persoana ranita, dintre angajati, este o asistenta medicala, care a suferit rani usoare, arsuri de gradul I.

Ministrul Sanatatii, Nelu Tataru, a declarat sambata seara, la Letcani, ca medicul anestezist din Neamt care a fost grav ranit in timp ce incerca sa salveze pacientii din incendiu va fi transferat in cursul diminetii intr-un spital din Belgia.

„Medicul de la Piatra Neamt, medicul de anestezie si terapie intensiva Catalin Denciu, va fi transferat de la aeroport in aceasta seara de la Iasi catre Bucuresti, la Spitalul Floreasca, unde va fi evaluat si tratat pentru arsuri. Maine dimineata va merge in Belgia, la Spitalul Militar Reine Astrid, la Clinica de Arsuri. In aceasta perioada spitalul nu primea din exterior, dar am avut discutii impreuna si cu premierul si au acceptat transferul maine dimineata”, a afirmat Tataru.

Ministrul a precizat ca a fost coleg de facultate cu medicul de la Spitalul din Piatra Neamt si este un adevarat profesionist.

„Este un profesionist. Il cunosc din facultate. Isi face meseria, dupa cum ati vazut in aceasta seara, incercand sa salveze pe acei pacienti”, a spus Nelu Tataru.

In incendiul izbucnit sambata seara la sectia de ATI a Spitalului Judetean Piatra Neamt au murit zece persoane. Alte sapte persoane sunt in stare critica, printre care si medicul ATI de garda. Acesta a suferit arsuri grave pe 40% din corp.

Sursă: aktual24.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *