Bună ziua!

Doresc să postez anonim deoarece îmi protejez copilul și imaginea lui.

Copilul meu are 13 ani, este în clasa a VI-a la o școală de masă. De când avea doi ani fost diagnosticat cu autism înalt funcțional ( are IQ 130 ) si ADHD, am lucrat foarte mult cu el, acum este recuperat. Are certificat CES.

Așa cum am scris mai sus, merge la școală de masă, eu sunt însoțitor lui. Este groaznic! Cumplit! Aud zilnic cele mai urâte înjurături de la copii, ii văd cum se comportă unii cu ceilalți, lipsa de respect fără de profesori… nu pot descrie în cuvinte ce văd zilnic. NU DOAR COPILUL MEU ESTE JIGNIT, UMILIT DE CĂTRE COLEGII LUI, MAI NOU MĂ IAU ȘI PE MINE LA MIȘTO iar eu nu am nicio putere în fața lor.

Mă gândesc ca din septembrie să nu mai venim la școală și să încercăm homeschooling pentru că nu mai putem funcționa în sistemul acesta. Eu cedez nervos!

Vă rog din suflet, ajutați-mă cu sfaturi,ce trebuie să fac. Poate mai sunt și alte familii în situația noastră.

Mulțumesc mult pentru că ați avut răbdare să citiți tot mesajul și mulțumesc anticipat pentru ajutor!

Astfel sună întrebarea unui părinte pe rețelele de socializare. În România homeschoolingul a început să devină o alternativă reală pentru sistemul de învățământ de stat.

Cum se poate face homeschooling? E nevoie de școli umbrelă, care deși sunt la limita legii, există în România. Copiii pot face cursuri împreună cu părinții, pot învăța gratuit pe o serie de platforme online care sunt disponibile (unele chiar și în limba română) sau pot opta să facă meditații cu profesorii pe care îi aleg părinții lor. O altă variantă sunt școlile din SUA, unde toate cursurile sunt online. În momentul în care copilul este înscris la o astfel de școală, este salvat din sistemul de învățământ de stat.

Examenele sunt rare (chiar și o dată la 2 ani) și în unele cazuri necesită prezența fizică. Aproape toate sunt în engleză. Marea majoritate a școlilor care oferă homeschooling sau învățământ online le dau elevilor certificări de studii care sunt recunoscute internațional, dar e bine să verificați cu atenție înainte.

Statul român nu decontează nici o cheltuială pentru sistemul de homeschooling, deși părinții acestor copii contribuie prin taxe și impozite către stat. Este o nedreptate pe care statul român o tolerează. Din acest motiv homeschoolingul rămâne inaccesibil pentru persoanele care se confruntă cu dificultăți sociale.

Dar este un lucru bun? Cu siguranță da! Cum facem ca homeschoolingul să devină accesibil pentru toți, nu doar pentru copiii unor elite?

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *