Gabriel Avramescu, parlamentar PNL, a atras atenția referitor la lipsa de preocupare a executivului pentru rezolvarea problemelor de pe E85, supranumit „drumul morții”.

„Problemele nu sunt de ieri sau de astăzi. Prioritatea mea a fost să conving autoritățile ministeriale că acolo e nevoie de extindere la 4 benzi, pe o suprafață de 4 kilometri și în total 12-13 kilometri, dacă nu mă înșel. Ca să se realizeze o astfel de extindere, practic Drumul European ar fi trebuit lărgit cu aproximativ 1 metru pe fiecare sens de mers.

Din ce știu, că am vorbit cu prefectul Buzăului zilele acestea, se pare că ar exista un contract încheiat de CNAIR, împreună cu o societate, pentru proiectarea acestei extinderi. Nu am informații oficiale în acest sens, este doar o informație pe care o am de la prefect.

Eu am făcut demersurile acestea cam în fiecare lună, pentru că aici mor oameni și sunt accidente cu regularitate, din păcate, foarte mare. Am încercat să îi convingem și că dacă nu merge cu varianta pe 4 benzi, să mergem pe varianta alternativă 2+1, separate de sisteme de protecție.

CNAIR-ul motivează întârzierea de reacție ca fiind cauzată de lipsa prevederilor bugetare, dar și cu faptul că urmează să se facă o autostradă între Ploiești și Buzău, către Râmnicul Sărat, iar aceasta va prelua o mare parte din trafic. Ideea e următoarea… autostrada se va construi până în 2024, dar asta nu rezolvă problema localităților de pe partea cealaltă, dinspre Urziceni, la fel cum nu rezolvă problema traficului dintre Buzău și Râmnicul Sărat.

În timpul ăsta avem parte de accidente zilnice, unele dintre ele mortale. Ultimul accident care a marcat comunitatea din Buzău a fost acela cu 5 victime care se deplasau spre locul de muncă”, a spus Gabriel Avramescu, în exclusivitate pentru DC News.

Sursă: DC News

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *