Florentin Lungu, fost primar al orașului Nehoiu, este personajul în jurul căruia este centrată ancheta polițiștilor în cadrul căreia, în acest an, au avut loc ample percheziții în județul Buzău. Și, nu sunt primele infracțiuni comise de acest fost primar. În anul 2020, Lungu a fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani și 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte, considerate ilegale, ale fostului primar de la Nehoiu.

Conform anchetatorilor, infracțiunile din dosarul în baza căruia, miercuri, au loc ample percheziții, ar fi fost comise în perioada 2011-2015.  Profitând de funcția pe care o avea, acesta contracta în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu. În fapt, societățile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, indivizii retrăgeau aceste sume și apoi le virau către societăți administrate de rude ori cunoscuți de-ai lui Lungu.

Un număr de 18 percheziții domiciliare au avut loc la mai multe locații din judeţul Buzău, la persoane bănuite de spălarea banilor. Fostul primar PSD al oraşului Nehoiu, Florentin Lungu, este unul dintre cei vizați de anchetă.

În operațiunea în care sunt vizate fapte săvârșite de fostul primar PSD al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, au fost implicați polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din IPJ Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat in acest caz este de peste 2.500.000 de lei.

Din funcţia pe care o avea, primarul angaja în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu.

Societățile contractate nu prestau însă deloc serviciile respective. În cel mai bun caz, efectuau câteva lucrări de mântuială, pentru care însă încasau valoarea totală a contractelor.

”Din cercetări a reieșit că, în perioada 2011 – 2015, 19 bănuiți, administratori şi angajaţi ai unor societăți comerciale cu diverse obiecte de activitate, ca urmare a încheierii de contracte cu o primărie din judeţul Buzău, contracte de prestări servicii/achiziții bunuri, nereale, ar fi efectuat mai multe operațiuni de retragere numerar, prin intermediul aparatelor de tip ATM şi de la ghișeele unor unități bancare, precum şi operațiuni de plată între societățile menționate şi astfel, ar fi creat un circuit fictiv al banilor instituţiei”, spun reprezentanţii IPJ Buzău.

Sumele erau retrase şi apoi virate către societăți administrate de rude ori cunoscuți de-ai primarului Florentin Lungu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

Acestea nu sunt singurele infracțiuni comise de acest fost primar PSD. În anul 2020, Florentin Lungu a mai fost condamnat, într-un alt dosar, la 5 ani şi 2 luni de închisoare, în cazul alunecării de teren de la Lunca Mare, consecință a unor acte ilegale săvârșite de fostul primar PSD al orașului Nehoiu.

Surse: expresssud-est.ro, sansanews.ro, proiect-nehoiu.blogspot.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *