E groasă! Toma a trimis sesizare la București. Se cere demiterea prefectului!

Primarul orașului, Constantin Toma, consideră că Prefectura a dus în eroare autoritățile la nivel central în ceea ce privește situația din cartierul Poștă, fapt care a dus la dispunerea unei măsuri nedreptre pentru buzoieni.

Potrivit reporterbuzoian.ro, relațiile dintre Primărie și Prefectură au intrat în era glaciară după ce șeful de la Casa Albă ar fi sărit peste primar în cazul tuturor deciziilor privitoare la cartierul Poștă. Mai mult decât atât, edilul Toma a acuzat că nu a fost nici măcar invitat la ședințele Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, deși municipalitatea s-a implicat activ în gestionarea crizei.

La momentul în care MAI a aprobat carantinarea cartierului Poștă, ministrul Vela știa că, potrivit declarațiilor pe care le-a făcut, că aici ar exista 2000 de persoane infectate și nu 20, informează gazetabuzoiana.ro .

 ,,Măsura Prefecturii este excesivă și abuzivă. Aflat pe ultimul loc și ca județ și ca municipiu în ceea ce privește cazurile de îmbolnăviri cu coronavirus, dintr-o dată, luni, pe 4 mai, să aflăm cpă acest cartier a intrat în carantinare. Cei 2477 de cetățeni care locuiesc aici, doar 70 sunt din familii de rromi, iar această familie de la care a pornit această decizie, este chiar aici, în spatele nostru. Nu s-a luat o asemenea decizie cu Bărbuleștiul, unde ieri se confruntau cu 56 de cazuri de îmbolnăviri cu COVID -19, iar la noi un întreg județ are doar 45 de cazuri și un întreg cartier a fost carantinat. Numai în Suceava și în Țăndărei s-a mai luat o asemenea măsură și nu este în regulă acest lucru. Domnul prefect, ca și președinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a cerut MAI și domnului Raed Arafat închiderea acestui cartoier și nu este corect. AM cerut domnului ministru demiterea acestui prefect, Leonard Dimian, pentru faptul că a manageriat și manageriază în continuare foarte prost această criză sanitară. Nu este posibil ca primarul municipiului Buzău să nu fie invitat la nicio ședință a CJSU! (…) Domnul prefect avea în subordine toate forțele desemnate de ordonanțele militare. Avea în subordinea Direcția de Sănătate Publică , deci putea să axtragă acele persoane, așa cum s-a și întâmplat și să le izoleze pe celelalte, așa cum sunt uzanțele în această țară și se întâmplă. Cer domnului ministru de INterne și domnului Arafat să revină și să revoce acest ordin nedrept, mai ales că înțeleg de la domnul președinte Iohannis că după 15 vor fi acțiuni de relaxare, dar în zonele carantinate nu se va întâmpla acest lucru. Nu cred că este normal ca județul și municipiul Buzău, în continuare cu cele mai puține cazuri de infestări cu COVID -19 să fie în această situație. S-a făcut un abuz. Rog să se facă anchete și să se facă dreptate. (…) Eu cred că nefiind vreodată manager și fiind un om mai slab așa, pe prefect l-a cuprins dintr-o dată teama și a propus oamenilor ceva și, conforma uzanțelor din România, dacă șeful propune ceva, aia rămâne. „, a declarat primarul Constantin Toma.

Primarul a trimis cererea către Marcel Vela și Raed Arafat. Edilul șef consideră că măsura carantinării cartierului nu se impune din mai multe motive:

  • în satul Bărbulești, de lângă Urziceni, sunt 56 de cazuri (la o localitate mai mică decât cartierul Poștă și compusă majoritar din etnici rromi). Acolo nu s-a luat măsura carantinării
  • la nivelul municipiului și a județului Buzău sunt puține cazuri raportate la alte orașe și județe din țară unde nu s-a luat o astfel de decizie.
  • în cartierul Poștă sunt doar 70 de persoane de etnie rromă, la o populație de 2447 de persoane, conform ultimului recensământ

Iată adresa prin care se cere demiterea prefectului:

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *