Klaus Iohannis a făcut declarații după ce a discutat cu Ludovic Orban și miniștrii din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.

S-a luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă!

Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu a crescut smenificativ, dar nici nu a scăzut semnificativ, se consideră că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie.

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior.

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private.

Va fi posibilă redeschiderea sălilor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, e posibil să se impună prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar se consideră că nu se poate continua fără acest instrument.

Sursa – Digi24

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *