După îndemnul de ieri al primarului Constantin Toma, adresat buzoienilor, de a consuma legume românești, deși tot ieri a venit confirmarea că există pe piață castraveți otrăviți, consilierul local Irinel Cîrstea a luat atitudine pe pagina sa de Facebook:

Dragi buzoieni,

Aș dori să atrag atenția asupra unei dezinformări grave făcută cu bună știință de către primarul Constantin Toma.

Primarul Constantin Toma, într-o încercare evidentă de dezinformare, ne asigură că analizele recente nu au relevat nicio problemă în legătură cu siguranța alimentară. Dar să privim adevărul în față! Rezultatele oficiale spun cu totul altceva!

Reamintim că, așa cum a scris site-ul nostru, procurorii de pe lângă Judecătoria Pogoanele au concluzionat că există loturi de castraveți otrăviți pe piață, în urma unor teste oficiale. Ieri au fost anunțate Direcţia Agricolă, Direcţia de Sănătate Publică şi Direcţia Sanitar Veterinară a judeţului Buzău care vor trebui să ia măsuri pentru a scoate de la comercializare castraveţii periculoși pentru sănătatea consumatorilor.

Consilierul Irinel Cîrstea continuă pe pagina sa:

Pe modelul ministrului Daea, domnul primar a mers în piață unde a mâncat tomate, dar s-a ferit de castraveți.

Trebuie să subliniez că îngrijorarea privind siguranța alimentelor este justificată și necesară. Este important să fim atenți la proveniența și calitatea alimentelor pe care le consumăm, dar acest lucru nu înseamnă că toate legumele românești din piețe sunt neconforme sau periculoase pentru sănătate.

Iar apoi vorbește despre soluții:

Pentru a îmbunătăți sistemul și pentru a ne asigura că alimentele pe care le consumăm sunt sigure este benefică o colaborare între instituțiile abilitate: Piețe Târguri și Oboare (Consiliul Local), Direcția Agricolă Județeană, Agenția Fitosanitară și ANSVSA.

Ce putem obține în urma unei astfel de colaborări între institutii:

1. Testarea rapidă se poate aplica la majoritatea produselor într-un timp foarte scurt și identifică o problemă tehnologică.

2. Prelevare de probe de către Autoritatea Fitosanitară în mod automat atunci când testele rapide identifica parametri peste limita admisă.

3. Prelevare de minim două probe lunar, indiferent de rezultatul testelor rapide.

4. In cazul depistării unor substanțe peste limita admisă se urmărește trasabilitatea produsului până la producător, acesta fiind introdus automat într-un program de informare realizat de Direcția Agricolă Județeană.

Domnului primar îi este teamă că inventează roata spunând că nu există astfel de măsuri nicăieri în lume. Ii reamintesc că o astfel practică există chiar în județul vecin, Brașov.

În final, Irinel Cîrstea concluzionează:

Politicienii locali nu au curajul de a lua măsuri drastice de protecție a consumatorilor de teama pierderii unor voturi.

Ce contează mai mult pentru domneanoastră domnule primar, sănătatea oamenilor sau voturile lor?

De ce nu vreți testare în piețe și protocol de colaborare domnule primar?

Eu aleg sănătatea consumatorilor!

Rămâne de văzut dacă primarul Constantin Toma va alege să îi răspundă lui Irinel Cîrstea, care a punctat niște adevăruri, sau va sta ca struțul cu capul în nisip, așa cum are obiceiul atunci când e dovedit mincinos. Din păcate cea mai mare parte din presa locală din Buzău îi tolerează acest comportament și nu îi informează pe buzoieni despre minciunile vehiculate de reprezentanții Primăriei. Acest caz este însă mult mai grav, pentru că e vorba de siguranța consumatorilor.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *