DJ 203 G, drumul dintre Sărata Monteoru și Leiculești, a fost deschis circulație în luna mai, anul 2016. Traseul turistic, realizat cu scopul de a face legătura între stațiunea Sărata Monteoru, Tabăra de Sculptură Măgura și Valea Buzăului, a costat aproximativ 40 de milioane de lei și a fost realizat prin PROGRAMUL NAŢIONAL DE DEZVOLTARE LOCALĂ (PNDL).

Drumul este unul foarte apreciat de turiști și de un real ajutor, deoarece scutește ocolul a 15 km prin Vernești, dar nu la mult timp de la darea în folosință a început să se degradeze și nimeni nu a mai făcut nimic.

După cum puteți vedea în imaginile de mai sus, circulația trebuie să se desfășoare cu multă prudență deoarece sunt foarte multe capcane, care într-un moment de neatenție îți pot curma viața:

  • Carosabilul a început să o ia la vale, iar zonele respective au fost delimitate cu balustrade. Porțiunile de drum sunt nesemnalizate și în curbe periculoase, fără vizibilitate;
  • Balustradele lipsesc în multe porțiuni de drum, iar pe alocuri s-au desprins și pot fi periculoase pentru șoferi;
  • Sunt multe zone, cu crăpături mari în asfalt, foarte periculoase pentru conducătorii de autovehicule, în special pentru motocicliști;
  • În unele locuri, vegetația a crescut atât de mult încât împiedică circulația pe sensul de mers, iar datorită numărului mare de curbe și a șoselei înguste, riscul producerii accidentelor este foarte mare;
  • Datorită sistemului de scurgere a apei făcut de mântuială, la orice ploaie mai serioasă, tot ce vine din pădure (pământ, pietriș, frunze, lemne) ajunge pe carosabil;
  • Sunt mulți bușteni cazuți pe balustradele de protecție și ies pe asfalt, reprezentând un real pericol pentru participanții din trafic.

Și reporterii de la ProTV au sesizat multe nereguli existente pe acest drum, iar pentru a vă lămuri, vă invităm să vizionați videoclipul de mai jos:

Știu că mulți mă vor înjura, m-am învățat cu acest lucru, dar nu v-ați săturat de lucrări făcute pe bani mulți și de proastă calitate? Renunțați la expresia „A furat, dar a și făcut!”, pentru că nu așa ar trebui să meargă lucrurile. Pentru a vă convinge vă dau un exemplu banal:

Dacă eu vin și vă fac un acoperiș la casă, la preț de zece ori mai mare decât cel real, iar la final vă predau doar jumătate din lucrare, de proastă calitate, vă convine?

Trebuie sa nu uitați că plătiți taxe și impozite, iar dumneavoastră aveți dreptul la drumuri bune, educație bună, etc. Nu vă face nici un primar sau președinte un gest de omenie, e pur și simplu ceea ce trebuie să facă. Ei trebuie să vă reprezinte, sunt puși acolo de dumneavoastră, să își facă meseria!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE
3 thoughts on “Drumul Sărata Monteoru – Leiculești, un real pericol”
  1. Va face Tomita vreun sens giratoriu sau va instala vreun MIG? Bani furati si bataie de joc astai Romania condusa de Talhari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *