Sursă foto: opiniabuzau.ro

De astăzi, Buzăul este mai sărac, vocea de la radio sau penița din ziarul Opinia și-a pierdut viața după lupta cu o boală care l-a măcinat încetul cu încetul.

Colegii de breaslă au ținut să-i scrie un mesaj de rămas bun.

,,Cea mai tristă zi de 11 noiembrie. Ziua în care l-am pierdut pe “Mişu” Baltag!

Ne ştiam de pe vremea în care dădeam ghetele de fotbal cu margarină şi, din ăia 10 lei pe care îi aveam la şcoală, 2-3 se duceau pe ziare, fie că era Arena Buzoiană sau Gazeta Sporturilor. Scria la fel despre un meci de “republicani”, cum scria despre meciurile din Liga I ale Gloriei. Unul dintre puţinii jurnalişti de profil care încă folosea întreaga anatomie a unui material sportiv: prezenţă la faţa locului, declaraţii, desfăşurare minut cu minut, casetă tehnică, cronica fix ca la mama ei, aşa cum azi o găseşti tot mai rar. Minuţiozitatea asta îl însoţea şi-n viaţa de zi cu zi. Un tip calm, chiar şi când punea întrebări incomode. Un om echilibrat, rar râdea de complezenţă şi suferinţele tot la fel de rar ieşeau la suprafaţă, o peniţă dreaptă, cum aproape nu mai găseşti deloc… Am împărţit aceeaşi brânză, fără ghilimele, mâncată de pe portbagajul maşinii, în deplasările la care poate nici nevestele fotbaliştilor nu ar fi venit, cum împărţeam şi bidonul de apă la meciurile de handbal, în sala în care ventilaţia e o amintire a vremurilor de glorie demult apuse. Am râs când mai trimitea unu` mingea în plop, am tremurat la aceleaşi meciuri împreună, când ne bucuram la un pahar de ceai din oala lu` Bobocel, ne-au durut înfrângerile echipelor noastre şi ne-au frustrat impostura şi maniera în care a fost tratat domeniul care trebuia să ne aducă pâine pe masă. Nu ştiu cât de uşor îi deveneai prieten lu` Mihai, dar eu nu am aceeaşi toleranţă precum el. Poate e de vină vârsta, în fine… Când disecam problemele sportului, discuţiile întotdeauna deveneau provocatoare, iar când îi smulgeam un zâmbet, fie că era urmare a unei ghiduşii sau a unei replici trăznite, să mor de nu mă bucuram, pentru că într-o lume tot mai fadă, mai materialistă, mai falsă şi ipocrită, Mişu a rămas autentic în simţuri, gândire şi mai ales în scris.

Te pup, nea Mişu!”

a scris pe facebook jurnalistul sportiv – Andrei Pițigoi.

Mihai va rămâne în inimile noastre, ale tuturor!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Drum lin printre stele, Mihai Baltag!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *