Update 09.50: Așa cum Buzăul e plin de aviatori și de foști piloți de la Bobocu, am fost contactați pentru a ne descrie mai exact bombardierele. Mai exact cele două aeronave patrulează și recepționează convorbirile militarilor de la sol, dar și direcția rachetelor adversarilor.

Update 02.20: Avionul C-130H Hercules, aeronava americană de transport militar a tranzitat în urmă cu câteva momente spațiul aerian românesc.

Două bombardiere strategice Boeing B-52H Stratofortress au fost observate survolând în spațiul aerian al României, în jurul orei 16.00.

Potrivit site-ului de monitorizare a zborurilor flightradar24.com, aeronavele au decolat din Germania și au efectuat câteva bucle în zona estică a Buzăului, la altitudini de 28.000.

Aeronavele cu seriile 60-0044 şi 6-0018 au fost, cel mai probabil, escortate de aeronave de vânătoare ale unor țări NATO. Boeing B-52H Stratofortress pot transporta până la 32 de tone de armament.

Acestea se află în arsenalul Statelor Unite din anul 1955, suferind permanente modernizări. B-52H Stratofortress are o performanță superioară la viteze mari și costuri de operare relativ reduse.

Tot în cursul zilei de astăzi, spațiul aerian român a fost survolat de mai multe aeronave de realimentare a avioanelor de luptă.

Forțele Aeriene Italiene au decis suplimentarea cu încă patru aeronave Eurofighter Typhoon a detașamentului dislocat în Baza 57 Aeriană de la Mihail Kogălniceanu.

Primele două avioane au aterizat duminică, 27 februarie, iar celelalte două au sosit  marți, 1 martie, în baza de la Mihail Kogălniceanu.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *