UPDATE: ,,Asta e așa ca pentru ziua mea. Să nu uite lumea și de existența mea! Vă mulțumesc! M-ati amuzat de data asta!”, ne-a scris Andreea Turcan, angajata primăriei cu afaceri în Primăria Buzău.

Sâmănța războiului de abia acum începe. Un comerciant a depus plângere penală pe numele mai multor angajați din Primăria Buzău, în frunte cu edilul șef.

Este vorba despre Andreea Turcan (consilier și reprezentant pe problemele romilor din cadrul Primăriei Municipiului Buzău), Constantin Toma (edliul șef al mun. Buzău) și angajații compartimentului Patrimoniu din cadrul Primăriei Buzău.

Mai exact, pârâții sunt acuzați de Trafic de influență în formă continuă, după ce angajata Primăriei Buzău, Andrea Turcan, a obținut acordul de închiriere pe firma tatălui său timp de 3 ani, însă fără ca acesta să fi fost implicat direct în solicitarea aprobărilor necesare pentru cortul de mărțișoare din luna martie.

Pe acordul de teren solicitat și emis de către Primăria Buzău, apare chiar numele angajatei Primăriei, „doamnei Andreea Turcan”, chiar dacă acesta nu este acționar în societate, însă s-a ocupat direct de aprobările pentru obținerea acordului de teren pentru cortul de mărțișoare.

Mai mult de atât, acesta a fost văzut de mai mulți comercianți în timp ce se afla la ghișeu Primăriei Buzău pentru a achita contravaloarea spațiul închiriat.

Societatea comercială SUZ AND ALI SRL, CUI: 17687201, figurează cu codul CAEN 4932 – Transporturi cu taxiuri, iar conform datelor furnizate de ANAF prin siteul confidas.ro, societatea a avut în 2020 un profit cu 720,43% mai mare decat în 2019, atunci când societate nu se ocupa cu subînchirierea de domeniu public și de măsuțe aflate într-un spațiu amenajat.

Rezultatul verificărilor efectuate la ONRC au confirmat faptul că SC Suz And Ali SRL nu are și nu a avut angajați în perioada 2020 -2021, conform liberinbuzau.ro.

Printre dovezile depuse în plângerea penală, se arată mai multe conversații între angajata primăriei și mai mulți comercianți. Aceasta a ofertat comercianții cu prețul de 1200 lei/masă.

Printre acuzații se mai arată că angajații compartimentului Patrimoniu din cadrul Primăriei Buzău, au încercat să influențeze un comerciant să renunțe la solicitarea unui acord de teren.

Pe de altă parte, Primăria Buzău a mai emis acorduri de teren, însă cu precizarea clară să fie comercializate doar flori și aranjamente florale(fără mărțișoare).

După ce i s-a comunicat în scris comerciantului că va avea voie să comercializeze doar flori și ornamente florale, viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache, l-a contactat în privat pentru a se asigura că comerciantul nu va comercializa mărțișoare.

Pentru a i se pune bețe în roate comerciantului, în locul în care și-a desfășurat activitatea o bună perioadă de timp, reprezentanții primăriei au montat o bâncuță lângă pubelele de gunoi și lângă WC-urile de la Piața Centrală. În apropiere au plantat un arbust, pentru ca acesta să nu mai poată obține acord de teren în zona respectivă și să-și poată continua activitatea comercială.

La momentul, gurile rele au acuzat-o pe angajata primăriei că întreține relații sexuale cu edilul mun. Buzău, în schimbul contractelor cu statul, însă fapta nu a putut fi dovedită.

Pe de altă parte ne ridicăm semne de întrebare, după apariția mai multor articole în presa locală despre fapta comisă de angajata primăriei, edilul de ce a decis să o „țină în brațe” pe Andreea Turcan, în loc să o dea afară din cadrul Primăriei Buzău.

În data de 22 februarie a.c., edilul a fost contactat de noi pentru a ne oferi un punct de vedere privind cortul de mărțișoare, însă acesta nu ne-a oferit niciun răspuns nici până în ziua de azi.

Întrebare de bun gust pentru edilul municipiului Buzău: Cum poate o societate cu activități de transport taxi să obțină în ultimii 3 ani contracte de subînchiriere a domeniului public în puncte cheie ale orașului, iar apoi să le subînchirieze la prețuri extrem de mari? Ați încasat comisionul?

Noi nu știm, noi doar punem întrebări!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “DOSAR PENAL PENTRU CORTUL DE MĂRȚIȘOARE DE PE PLATOUL DACIA”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *