DOCUMENT către prefecți. „De ce nu trebuie să știm adevărul?”

Prefecţii din România au primit de la secretarul de stat din MAI Gheorghe Sorescu un document prin care sunt anunţaţi că nu au voie să comunice informaţii despre pacienţii confirmaţi cu noul coronavirus.

„Începând cu data de 21.03.2020, nu veţi mai comunica niciun fel de informaţii referitoare la:

– numărul de teste COVID-19 efectuate

– numărul de persoane depistate pozitiv în urma testelor efectuate

– starea de sănătate a pacienţilor depistaţi pozitiv cu COVID-19”, se arată în document.

În cazul în care totuşi sunt întrebaţi ceva, prefecţii trebuie să precizeze că toate informaţiile sunt transmise doar de Grupul de Comunicare Strategică.

Prefecţii au voie să informeze doar despre măsurile luate pentru a preveni răspândirea coronavirusului, despre amenajarea unor locuri de carantină fără a indica adresa sau despre măsurile de ordine publică. Măsurile sunt valabile şi pentru prefectul Capitalei.

Cum e justificată măsura? ”Argumentul acestei decizii este de a evita stigmatizarea persoanelor dintr-o anumită localitate sau județ”, se arată în a doua circulară.

Victor Ponta, cel care a publicat primul  sâmbătă documentul, se întreabă în acest context: „De ce nu trebuie să știm adevărul?”.

content-image
View this post on Instagram

De ce nu trebuie sa stim adevarul?

A post shared by Victor Ponta (@victor.ponta.proro) on

Sursă: cotidianul.ro

Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *