În urmă cu 2 zile vă prezentam cum primarul Comunei Rușețu – Snae Florin, a fost găsit incompatibil de ANI, după ce și-a pus nevasta într-o funcție cheie. Astăzi vă voi prezenta cea mai mare fraudă financiară din istoria localității Rușețu. Aproximativ 25 de miliarde au fost ÎNGREOPATE la ”propriu” de administrația locală.

Snae Florin, primarul comunei Rușețu.
Foto: adevarul.ro

După ce am prezentat că primarul de la Rușețu a fost găsit incompatibil de ANI, în spațiul public au apărut mai multe documente și informații ce stau la baza acestui articol.

Documentul ce stă în spatele celei mai mari fraude financiare din istoria localității Rușețu

După cum toți rușețenii cunosc, în urmă cu câțiva ani, în localitatea Rușețu a fost demarată o amplă acțiune de dezvoltare a rețelei de apă și canalizare denumită pompos: ,,Prima înființare sistem de canalizare ape uzate și stație de epurare și prima înființare rețea de alimentare cu apă, împrejmuiri și spații tehnice în localitatea Rușețu”.

Un titlu pe cât de lung și pretențios, pe atât de mincinos. În primul rând, după cum știu cei mai în vârstă localnici din localitatea Rușețu, prima înființare a unei rețele de apă a avut loc în ani „80 ai comunismului, rețea care a funcționat până în anii „90.

În al doilea rând acest proces-verbal ne prezintă că rețeaua de apă și canalizare este realizată și funcțională, fiind o altă minciună sfidătoare la adresa bunului simț al oamenilor cinstiți care înțeleg dimensiunea absurdului și furtului consimțit de acest document.

Trecând peste această scurtă introducere in cadrul documentului amintit, să trecem la studierea sa:

„Procesul verbal de recepție” despre care vorbim consfințește conformitatea sau nu a unei lucrări angajate de administrația publică, cu o societate comercială, în vederea prestării unor servicii publice, care, firește, este plătită cu bani publici.

Acest proces-verbal ne confirmă că sumele cheltuite în vederea realizării lucrărilor prevăzute în contractele încheiate între administrație și firmele angajate de aceasta, se ridică la suma de peste 24.000.000 lei. Pentru cei care nu s-au obișnuit cu noile enunțuri ale banilor este vorba de aproape 25 de miliarde lei vechi.

Cu toate că nu trebuie să fii specialist în construcții să constați că lucrarea este o bătaie de joc la adresa beneficiarilor ei, locuitorii localității Rușețu au constatat că:

  • cu toate că oricine a putut observa că au fost săpate niște șanțuri în care au fost aruncate fără noimă niște țevi, apoi astupate cu pământ fără a respecta normele tehnice necesare unei asemenea lucrări.
  • imediat după astuparea șanțurilor, pământul s-a surpat după fiecare ploaie, iar administrația locală s-a chinuit să astupe craterele, pe altă cheltuială de la bugetul local, îngroșând sumele cu care a fost păgubit cetățeanul rușețean.
  • cu toate că oricine a putut observa în campania electorală din toamna anului trecut cum primarul ales s-a lăudat cu realizarea acestei rețele de apă și canalizare, dar care nu cunoaște că „realizare” înseamnă un lucru efectuat, îndeplinit care poate fi folosit și nu unul eșuat cum este în acest caz, nimeni nu i-a spus că minte, iar majoritatea l-au și votat, apreciind minciunile acestuia.
  • la acest moment nu curge nici un strop de apă pe conductele „realizate”.
  • nu există posibilitatea racordării la rețeaua „realizată” de canalizare pentru că nu funcționează și nici nu poate fi pusă în funcțiune.

ISC – Inspectoratul de Stat în Construcții și alte instituții abilitate, ar trebui să constate dacă s-au îndeplinit condițiile tehnice de realizare a lucrărilor, iar apoi să propună respingerea recepției.

Ei bine, cu toate astea comisia delegată de primărie, în frunte cu președintele ei, viceprimarul Bobocea Nicolae și membrii acestei comisii pe care îi puteți regăsi în procesul verbal de recepție, și-au dat acordul și au semnat acest proces verbal prin care au consimțit că totul este în regulă, că lucrarea este realizată conform parametrilor tehnici și este funcțională, ceea ce înseamnă că firmele care și-au bătut joc de lucrare și localitate își pot lua banii liniștiți și plecă.

Semnarea acestui proces verbal de către comisia din cadrul primăriei Rușețu, dovedește complicitatea la jaful și fraudarea unor sume colosale din banii publici, unul dintre cele mai mari sume delapidate din istoria acestei administrații în doar câțiva ani.

25 de miliarde de lei este suma colosală care a fost îngropată, la propriu, în pământ, de actuala administrație

Practic este vorba de cele mai scumpe șanțuri care au fost vreodată săpate în Rușețu, șanțuri în care au fost îngropate 25 de miliarde de lei, din banii contribuabililor.

Cu toate aceste evidențe care ne arată eșecul unor lucrări pe bani mulți, un eșec anunțat pe care primăria și primarul le-au girat pe tot parcursul lucrărilor, faptul că la final acoperă acest jaf al banului public printr-un proces verbal de recepție a lucrărilor ne poate arăta doar două lucruri: că actuala administrație este cea mai naivă și credulă, plină de incompetenți sau actuala administrație este una complice la acest jaf, fiind putred de coruptă, împărțind banii cu cei pe care îi acoperă prin acest proces verbal de răspunderea legală contractuală care va expira în 48 de luni de la semnarea acestuia.

Cu toate aceste evidențe care ne arată eșecul unor lucrări pe bani mulți, un eșec anunțat pe care primăria și primarul le-au girat pe tot parcursul lucrărilor, faptul că la final acoperă acest jaf al banului public printr-un proces verbal de recepție a lucrărilor ne poate arăta doar două lucruri: că actuala administrație este cea mai naivă și credulă, plină de incompetenți sau actuala administrație este una complice la acest jaf, fiind putred de coruptă, împărțind banii cu cei pe care îi acoperă prin acest proces verbal de răspunderea legală contractuală care va expira în 48 de luni de la semnarea acestuia.

Concluzia o trageți singuri!

Numai buni de dat în gât? Noi suntem portavocea ta!

Ai încredere în tine, suntem prietenii tăi!

stiripesursebz@gmail.com / 0711 924 923

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *