O angajată a Primăriei Buzău gestionează o afacere de miliarde. Printre beneficiari s-ar afla chiar primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, însă chiar și cu dovezi, DNA a refuzat să cerceteze cazul de corupție.

Multe dintre sesizări și denunțurile ajunse la sediul Direcției Naționale Anticorupție sunt redirecționate către Parchetele din întreaga țară, dar toate au aceeași cale, cea de lipsă de probe și neînceperea urmăririi penale. În cele mai multe cazuri, diverse persoane importante intervin pentru tergiversarea dosarelor, iar acolo unde probele sunt negru pe alb, se așteaptă prescrierea faptelor.

Așa s-a întâmplat și cu un dosar de corupție aflat pe masa procurorilor buzoieni. După ce mai mulți comercianți de mărțișoare au depus probleme concludente prin care să reiasă afacerea ilicită a angajatei Primăriei Municipiului Buzău și influența primarului Toma, aceștia nu s-au sinchisit să audieze, nici martorii, dar nici persoanele acuzate.

Cel mai probabil peste dosar s-a depus praful sau este ținut la sertar până când edilul nu va mai deține funcția de primar la municipiului Buzău și cea de președinte al PSD Buzău.

Este vorba despre Andreea Turcan (consilier și reprezentant pe problemele romilor din cadrul Primăriei Municipiului Buzău), Constantin Toma (edliul șef al mun. Buzău) și angajații compartimentului Patrimoniu din cadrul Primăriei Buzău.

Andreea Turcan

Mai exact, suspecții erau acuzați de trafic de influență în formă continuă și conflict de intere, după ce angajata Primăriei Buzău, Andrea Turcan, a obținut acordul de închiriere pe firma tatălui său timp de 3 ani, însă fără ca acesta să fi fost implicat direct în solicitarea aprobărilor necesare pentru cortul de mărțișoare din luna martie.

Pe acordul de teren solicitat și emis de către Primăria Buzău, apare chiar numele angajatei Primăriei, „doamnei Andreea Turcan”, chiar dacă acesta nu este acționar în societate, însă s-a ocupat direct de aprobările pentru obținerea acordului de teren pentru cortul de mărțișoare.

Mai mult de atât, acesta a fost văzut de mai mulți comercianți în timp ce se afla la ghișeu Primăriei Buzău pentru a achita contravaloarea spațiul închiriat.

Societatea comercială SUZ AND ALI SRL, CUI: 17687201, figurează cu codul CAEN 4932 – Transporturi cu taxiuri, iar conform datelor furnizate de ANAF pentru confidas.ro, societatea a avut în 2020 un profit cu 720,43% mai mare decât în 2019, atunci când societate nu se ocupa cu subînchirierea de domeniu public și de măsuțe aflate într-un spațiu amenajat.

Printre dovezile depuse în plângerea penală, se arată mai multe conversații între angajata primăriei și mai mulți comercianți. Aceasta a ofertat comercianții cu prețul de 1200 lei/masă.

Printre acuzații se mai arată că angajații compartimentului Patrimoniu din cadrul Primăriei Buzău au încercat să influențeze un comerciant să renunțe la solicitarea unui acord de teren.Discuția dintre un comerciant și un angajat de la Primăria Buzău – compartimentul Patrimoniu.

Pe de altă parte, Primăria Buzău a mai emis acorduri de teren, însă cu precizarea clară să fie comercializate doar flori și aranjamente florale(fără mărțișoare).

După ce i s-a comunicat în scris comerciantului că va avea voie să comercializeze doar flori și ornamente florale, viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache, l-a contactat în privat pentru a se asigura că comerciantul nu va comercializa mărțișoare.

Pentru a i se pune bețe în roate comerciantului, în locul în care și-a desfășurat activitatea o bună perioadă de timp, reprezentanții primăriei au montat o băncuță lângă pubelele de gunoi și lângă WC-urile de la Piața Centrală. În apropiere au plantat un arbust, pentru ca acesta să nu mai poată obține acord de teren în zona respectivă și să-și poată continua activitatea comercială.

La momentul respectiv, gurile rele au acuzat-o pe angajata primăriei că întreține relații sexuale cu edilul mun. Buzău, în schimbul contractelor cu statul, însă fapta nu a putut fi dovedită.

Pe de altă parte ne ridicăm semne de întrebare, după apariția mai multor articole în presa locală despre fapta comisă de angajata primăriei, edilul de ce a decis să o „țină în brațe” pe Andreea Turcan, în loc să o dea afară din cadrul Primăriei Buzău.

Edilul a fost contactat de noi pentru a ne oferi un punct de vedere privind cortul de mărțișoare, însă la aproape un an distanță acesta nu ne-a oferit niciun răspuns nici până în ziua de azi.

Întrebare de bun simț pentru edilul municipiului Buzău: Cum poate o societate cu activități de transport taxi să obțină 3 ani la rând contracte de subînchiriere a domeniului public în puncte cheie ale orașului, iar apoi să le subînchirieze la prețuri extrem de mari? Ați încasat comisionul?

Angajata Primăriei Buzău l-a susținut pe edil în campaniile electorale

Subalterna edilului Toma nu are misiunea doar de a gestiona afacerile cu bani publici, ci și aceea de a-l susține pe Toma în momentele cheie, precum campaniile electorale sau referendumurile.

Angajata Primăriei Buzău a fost surprinsă de jurnaliști cum transporta mai mulți votanți de etnie romă la secțiile de vot.

Trebuie menționat faptul că societate comercială de care se ocupă Andreea Turcan a câștigat trei ani consecutivi acord de teren pentru cortul de mărțișoare.

Mai exact, pentru o măsuță în cortul cu mărțișoare, domnișoara de etnie romă cere 1200 de lei, față de prețul primăriei pe metru pătrat de 2,39 de lei.

Potrivit aceleași surse citate, municipalitatea nu a organizat o licitație, a acordat prin atribuție directă firmei ce este gestionată de angajata din Primăria Buzău.

Mai mult de atât, Andreea Turcan a mers din poartă în poartă prin cartierul Simileasca pentru a strânge banii pentru chiria cortului de mărțișoare, fără a oferi factură celor ce au achitat contravaloarea, cu promisiunea că factura va urma să fie emisă.

Chiar dacă inițial a anunțat pe canalele de propagare mass-media că evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Buzău, aceasta a fost doar o mascaradă de a-l acoperi pe Toma și posibila țiitoarea – Andreea Turcan.

Mai mulți comercianți au solicitat primăriei să primească spațiu pentru comercializarea mărțișoarelor, însă au fost îndrumați să meargă în cortul amenajat, gestionat de aceeași Andreea Turcan.

De ce au fost refuzați de Primăria Buzău? Pentru ca comercianții să vireze banii în conturile băieților deștepți și nu în bugetul local.

Afacerea continuă, dar în parcarea unui centru comercial

Anul acesta domnișoara și-a continuat activitatea cu cortul de mărțișoare, însă în parcarea unui centru comercial, dat fiind faptul că Platoul Dacia din municipiul Buzău arată ca după bombardament.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *