Simpaticul detectiv, cu origini asiatice, ce s-a „aciuat” de ceva timp la Buzău, a reușit să aducă bucurie copiilor de la Școala Gimnazială Haleș, donându-le ultima sa aventură: „DL. GREEN ȘI MOTANUL AMBASADORULUI.”
Volumul este unul ușor de citit și amuzant. Copiii vor descoperi o parte din cultura pakistaneză și vor face cunoștință, atât prin intermediul pozelor din carte, cât și prin descrierea personajului, cu E.S. Dl. Dr. Zafar Iqbal, Ambasadorul Pakistanului în România și Republica Moldova. Mai mult de atât, prima pagină conține mesajul dumnealui și chiar semnătura. Ceea ce credem noi că face ca această carte să fie specială.
Cum a devenit Dl. Green – Moș Green?
Totul a început de la postarea doamnei Paula Vișean. Mai jos vom reda integral mesajul dânsei.”
„Vin sărbătorile, iar eu „păstrez tradiția”. În fiecare an voi face apel la dumneavoastră, oameni de bine! Și anul acesta, vă rog să fiți buni cu elevii noștri. De sărbători, facem bine cu toții, pentru ei, dar și pentru bucuria sufletului nostru. Dacă dorești să-i faci bine unui copil, PUNE-I O CARTE IN MÂNĂ! Arata-i lumea altfel. Vorba aceea : nu-i da omului sarac pește, ci învață-l să pescuiască! Hai sa încurajăm copiii să evolueze, să fie creativi și să muncească pentru ce-și doresc in viață. Ei sunt viitorul nostru! Dacă îi învățăm numai să primească “ajutoare”, fără efort… așa vor fi și în viață, iar noi nu ne dorim asta pentru ei, nu? . De aceea, cu ajutorul dumneavoastră, vreau să umplu rafturile de la Centrul de Informare și Docummentare al Școlii Haleș cu povești de viață, cu enciclopedii, cu romane care sa-i poarte pe căi nebănuite. Vreau să găsească cărțile de care au nevoie pentru Evaluarea Națională în C. D. I. Să nu renunțe să citească o carte, doar pentru ca nu-și permit financiar . Să o poată procura oricând din școală. O distribuire m-ar ajuta foarte mult. Poate sunt firme care pot face o cheta si apoi un colet pentru ei. Se pot face comenzi on- line, apoi puse pe adresa școlii. Adresa: Școala Gimnazială sat Haleș, sat Haleș, strada Principală , comuna Tisău , județul Buzău. – persoană de contact: Vișan Paula.
Cărțile pot fi și folosite, dar îngrijite.
Va rog să fie cărți din bibliografia școlară sau care să prezinte interes pentru ei, nu ce nu avem noi nevoie în bibliotecă. Anul trecut au răspuns părinții, copiii și cadrele la solicitarea mea si tare fericiți au fost. Copiii au notat pe cărți chiar și cateva cuvinte : „ De la X… pentru tine, dragă cititorule! Lectură plăcută! “ Au dat cărți minunate din biblioteca lor personală, pe care cu eforturi si-au făcut-o , pentru ca și alți copii să se bucure de ele. Abia am reușit să le inventariez și deja stăteau la rând. Voi pune în comentarii câteva din titlurile pe care și le doresc. Voi face listă cu toți oamenii care au donat și ce cărți. Cred cu tărie in puterea exemplului! Vă mulțumesc anticipat
Ps: zilele urmatoare revin cu alte titluri. (Ii voi întreba pe copii de ce cărți mai au nevoie)”
Și de aici a mai fost doar un singur pas către a face cel puțin un copil fericit.
Nici nu am mai stat pe gânduri. M-am dus repede, am luat cărțile și am început să le semnez. Dacă personajul meu mai poate aduce plus valoare, un zâmbet sau chiar și cea mai mică bucurie, mi-am zis de ce nu? În plus a fost și dorința lui Green: „mai am „Un singur dor”: Să bucur cât mai mulți copii.”
Ne-a mărturisit scriitoarea Elena Panait
Azi, cărțile au ajuns la Şcoala Gimnazială Haleş, unde suntem încredințați că Moș Green a adus o mare bucurie micilor iubitori de carte.
Dargi copii, vă urăm lectură plăcută!