Ziua de azi a fost despre România, despre Japonia… despre Green.

Nici acum nu știu cum a reușit Elena Panait să unească sub condeiul său două țări total opuse. România nu are nimic în comun cu Japonia și totuși, autoarea a reușit să creeze o punte de legătură între cele două națiuni.

Poate că și nouă câteodată ne vine greu să descriem locul natal, dar cumva reușim să ne găsim cuvintele. Ei, bine, Elena, vorbește în noua sa carte despre un județ pe care nu l-a văzut niciodată, Fukui. Oare de câte ore de documentare a avut nevoie pentru a descrie real acea parte de lume? Și nu doar că ne-a plimbat prin Fukui, dar a reușit să prezinte în oglindă totodată și Buzăul.

Așa cum bine ne-a mărturisit azi, doamna psiholog Mihaiela Avramescu:

„Acest proiect s-a dorit a fi o punte de legătură între primăria Buzăului și primăria din Fukui. ”

Cu alte cuvinte cele două orașe ar fi urmat să se înfrățească, însă acest lucru nu se va întâmpla. Nu cunoaștem detaliile din spatele acestei decizii.

Doamna avocat Roxana Constantinescu ne mărturisește primele impresii, la cald, despre acest eveniment:

„ Cartea aceasta este un regat al iubirii. Cine o știe pe Elena o va înțelege de doua ori mai bine. Și asta pentru ca, cel ce creează împrumută personajelor sale trăsături ce ii aparțin.
Știți ce ne învață volumul lansat azi ?
Sa iubim în permanenta! Fără pauze, fără ezitări.
Este povestea lui Green care a iubit odată și si-a sacrificat prima șansă. Apoi a căzut prada vicleniei altei femei care îl dezamăgește.
Acesta a trăit intens pe tărâmuri de poveste, a visat, s-a lăsat dus de instincte pentru ca, mai apoi, sa înțeleagă diferența dintre cele două și sa facă, pentru totdeauna, alegerea de a se întoarce la prima sa dragoste.
Cu toții am trăit o prima iubire, o mare decepție, o alta șansă …
Am iubit, am părăsit sau am fost uitați, am trăit disperarea, căutarea, regretul, și, deodată, am primit șansa unei minuni.
Cea unui nou început!
Acest volum este originalitatea personificata.
Multe elemente din cultura japoneza, personaje care pendulează între Japonia și România, in planuri suprapuse, în timpi diferiți.
Elena Panait a ales câte o bucata de viată, a plasat-o într-un colt de oraș, i-a dat viață, a făcut-o sa pulseze și ne-a stimulat sa citim, pana la sfârșit, un roman fluviu.
Dintre pagini au răsărit umorul sănătos, reveniri din trecut în prezent, bucurii ce vin ca niște miracole, exact când avem nevoie de ele.
Și peste tot a picurat multă iubire !
Felicitări autoarei, mulțumiri pentru invitație, viitor de aur în lumea celor ce scriu …”

Sursa: Facebook

Atât d-na psiholog, cât și d-na avocat, dar și gazda evenimentului, Diana Rus, au sfătuit-o pe Elena să-l mai lase pe Green.

E prea tânăr pentru a se pensiona. Totuși nu ar strica, dacă scriitoarea ar veni cu o carte de nuvele, de copii, cu satire ori pamflete.

Green a fost marele absent al zilei, dar a dorit să ne trimită o scrisoare cu un puternic mesaj patriotic, pentru că tot vine Ziua Națională. Poate că cele mai definitorii fraze au fost:

„Eu nu sunt român doar de 1 dec și 24 ian, eu sunt român tot anul….Transilvania e România, Transilvania este inima României, Transilvania nu este un stat aparte.”

Specificând, că adesea niponii cred că Transilvania este o altă țară.

Și pentru că tot ce a trebuit să se spună s-a spus, Elena a fost nevoită să încheie lansarea adresând mulțumi: psihologului Mihaiela Avramescu, cea care are o ședință aparte cu Green în carte (vizita la psiholog chiar a fost reală), bunicii lui Green, doamnei Roxana Constantinescu, Dianei Elenei Rus și Centrului Real Education pentru găzduire și amabilitate, publicului prezent, cât și presei, dar și Centrului Cultural Japonez al UBB, Universității din Fukui și Ambasadei României din Japonia, cea care a sprijinit proiectul ce a dat naștere acestei cărți.

A fost o lansare aparte, ce s-a lăsat scăldată în șampanie și autografe.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *