Sursă: paginademedia.ro

Gabriel Petrea, fost candidat Pro România, fost deputat, ministru viceprimar la sectorul 6 din partea PSD, este directorul de proiect al Euronews România, post de știri ce va fi lansat la finalul anului la noi în țară. 

Petrea este în același timp și director general adjunct al Universității Politehnica (funcție pe care o ocupă de 8 ani), cu care Euronews va lansa, în parteneriat, un post de știri în România.

El se ocupă de partea logistică a proiectului cu tot implică acest lucru. Publicitate

Contactat de Paginademedia.ro, acesta spune că s-a retras din politică și că trecutul său nu va afecta în vreun fel independența noului post de știri.

De altfel, mai spune că atribuțiile sale vizează doar partea adimistrativă, de coordonarea editorială urmând să se ocupe un redactor-șef ales „transparent”, spune el. 

Cu privire la alegerea pe poziția de coordonator de proiect, acesta spune:

„Am fost ales de Consiliul de Administrație al Universității, format din 30 de persoane. Nu cred că trecutul meu politic ar putea afecta noul post de știri. Mai mult, eu am atribuții doar pe zona administrativă. După cum am anunțat, redactor-șef va fi altcineva, o persoană aleasă în mod transparent.

Eu mi-am dat demisia din Pro România și nu mai am legături cu zona politică”, a spus Gabriel Petrea pentru Paginademedia.ro. 

De asemenea, acesta nu este singurul om de la vârful UPB apropiat de zona politică. Mihnea Costoiu, rectorul UPB, este fost senator PSD.


Euronews în România


Reamintim că Euronews a anunțat că își va lansa post de știri în țara noastră. Momentan nu se cunosc multe detalii, dar noul canal de știri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la stația deja existentă UPB Sigma TV.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajați la nivel local, spun reprezentanții postului.

Redactorul-șef al canalului românesc va fi recrutat de Euronews și va fi angajat al stației-mamă, spun reprezentanții proiectului. 

Sursă: paginademedia.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *