Dezvăluiri șocante despre scandalul forajului din Scorțoasa | AUDIO

În mijlocul unui scandal care zguduie comuna Scorțoasa din județul Buzău, primarul Vasile Săcuiu a făcut declarații surprinzătoare în legătură cu proiectul controversat de foraj demarat în satul Policiori.

Primarul din Scorțoasa, Vasile Săcuiu, se laudă pe platformele de socializare cu proiectul de foraje demarat în comună, însă o înregistrare cu camera ascunsă dezvăluie o altă fațetă a opiniilor sale.

Contrar aparențelor publice, primarul exprimă înregistrarea preocupări privind utilitatea acestor foraje, sugerând că ar putea fi doar „o gaură în pământ cu aer” sau că s-ar putea întâlni doar cu „apă sărată”.

Aceste dezvăluiri aruncă o umbră asupra proiectului și alimentează speculațiile cu privire la gestionarea fondurilor publice și transparența în administrația locală.

„Nu știi ce e în pământ. Nu știi. Da? Și te apuci. Ai șanse să faci, să te duci, dar nu găsești nimic. Sau să găsești apă sărată, sau să găsești nu știu ce. Ai băgat banii în pământ, ar fi bine totuși dacă nu găsești. Da? Păi îi faci o gaură, îi bagi oamenilor în pământ, nu te alegești nici cu proiect și cu aia”, a spus primarul Săcuiu.

Investigația noastră jurnalistică din luna februarie a scos la iveală aspecte alarmante legate de proiectul de foraj, catalogat de unii ca fiind „jaful secolului”. Așa cum relevă investigația, sume considerabile din fondurile publice au fost cheltuite pentru patru achiziții publice, însă apa obținută este tulbure, iar forajul nu a fost finalizat conform standardelor.

În plus, au fost aduse în discuție și presupuse practici ilegale, precum recrutarea pentru muncă la negru a muncitorilor implicați în proiect. Cu toate acestea, primăria a plătit 30% din suma contractată către firma din Cernavodă, chiar dacă recepția lucrărilor s-a făcut în mod neglijent.

În lumina acestor dezvăluiri, comunitatea din Scorțoasa se confruntă acum cu întrebări legate de modul în care sunt administrate fondurile publice și de transparența în derularea proiectelor locale.

Citește aici: Jaful secolului în Scorțoasa – Fondurile publice au fost risipite într-un proiect controversat de foraj

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *