După cum v-ați obișnuit, Garda de Mediu Buzău stă la cheremul primarilor din județ, sub egida doamnei de ”fier”.

Adrian Gheorghe, un consilierul local al comunei Podgoria, a postat pe facebook, un strigăt de ajutor privind dezastrul ecologic din comuna Podgoria.

LEGE nr. 104 din 15 iunie 2011 privind calitatea aerului înconjurător

,,Să știți că situația este așa de foarte mult timp, de peste 1 an de zile. Eu am tras atenția autorităților locale, însă niciun fel de feedback din partea lor, cam acestea sunt metodele de practică la noi în comună. O comună de altfel, să știți că este păstorită de un primar cu studii în ingineria mediului, ceea ce mi se pare un pradox.

Autoritățile au avut doar promisiuni, jigniri și cam atât, mi se spune că nu suntem singura comună care practică astfel de metode.

Primăria a încheiat un contract de salubritate, acest contract conf. HCL 18, din 28 Mai 2021, trebuia să intre în vigoare din 1 iulie, însă nimic, doar promisiuni. Am înțeles că firma nu a licitat prețul mai departe. Noi plătim în jur de 5 lei de persoană gunoiul, acum este 10 lei de persoană, ceea ce s-a votat în CL, în schimb firma nu colectează gunoiul, dar taxa se plătește în continuare.

Din câte știu Podgoria are undeva la 1330 de gospodării, iar primăria va achiziționa 600 de pubele, nu știu ce vor face restul cetățenilor.

Postările mele de pe rețelele de socializare au ajuns la Garda de Mediu, care s-a mai și autosesizat. Primăria a fost sancționată cu 150 de milioane, iar primăria a salubrizat zonele unde se depozitau gunoaiele, însă ulterilor, primăria a reluat aceleași metode”, a declarat Adrian Gheorghe, la B1 TV.

Contactat de noi, Octavian Berceanu – șeful Gărzii de Mediu, nu a dorit să comenteze pe marginea subiectului, dat fiind scandalul din coaliția PNL-USR, deoarece sesizarea este făcută de un membru PNL.

Potrivit răspunsului Gărzii de Mediu Buzău, Primaria Podgoria susține că la mijloc este un piroman nebun din Râmnicu Sărat, ce incendiază frecvent gropi de gunoi.

Ce se întâmplă defapt? Primarii din județul Buzău, cât și din țară, preferă să îngroape sau să incendieze gunoiul menajer (chiar dacă se atenteză la mediul înconjurător), pentru a nu mai transporta deșeurile către groapa de gunoi privată, chiar dacă în evidență, groapa de gunoi înregistrază intrări și există facturi. Mi se pare dezolant ca primarul comunei Podgoria – Marius Chiru, să apeleze la aceste practici, acesta având studii în ingineria mediului.

Potrivit informațiilor furnizate de primăria Podgoria, că la mijloc s-ar afla un nebun piroman care incendiază deșeurile, atât în Podgoria cât și în municipiul Râmnicu Sărat, autoritățile din Râmnicu Sărat nu au cunoștiință de acest personaj ce incendiază gunoaiele, asta rezultând că răspunsul Primăriei Podgoria, este unul mincinos.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “DEZASTRU ECOLOGIC ÎN JUD. BUZĂU | GARDA DE MEDIU STĂ LA CHEREMUL PRIMĂRIILOR”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *