În urmă cu aproximativ două luni, vă prezentam în exclusivitate bătaia pe care a încasat-o Activistul Buzoian, din partea primarului și a altor câțiva petrecăreți. A venit timpul să dăm cărțile pe față, și să publicăm realitatea cruntă din ,,Dosarul Tăcerii”.

Potrivit Activistului Buzoian, totul s-ar fi întâmplat ziua în amiaza mare, în jurul orei 14:30, atunci când acesta a decis să se deplaseze în comuna buzoiană Vadu Pașii, pentru a realiza un videoclip pentru urmăritorii săi. Acesta dorea să prezinte absența funcționarilor publici din Primăria Vadu Pașii, prezenți în Căminul Cultural, petrecând cu alcool, ziua onomastică a primarului Gheorghe Firon. Douăzeci de persoane se aflau în incinta Căminului Cultural.

,,Totul s-a petrecut în curtea Primăriei Vadu Pașii, erau 7-8 bărbați, în frunte cu primarul, am vrut să fug, însă mi-au pus piedică, am căzut, și au început să mă lovească cu pumnii și picioarele. Unul dintre ei mi-a furat telefonul cu care filmam, iar apoi l-a distrus într-o bordură. Această scenă fiind imortalizată chiar de o cameră de supravehere a Primăriei. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că încă sunt în viața, mă așteaptă copii acasă, nu le voi putea spune ce am trăit astăzi.”- spune Nițu Robert Gabriel, activist civic.

Sub protecția anonimatului, surse judiciare ne-au declarat că au existat anumite presiuni asupra polițiștilor ce se ocupă de caz.

,,Șeful de post a primit loc de casă”

Localnicii susțin că șeful de post din comuna Vadu Pașii – COSMIN BĂLAN, a primit un loc de casă „pro bono” din partea Primăriei Vadu Pașii.

Cosmin Bălan – primul, din partea dreaptă

Băieți buni polițiștii ăștia, după ce primesc un loc de casă de la Primărie, îl anchetează pe primarul comunei.

Polițiștii sunt acuzați că au lăsat probele la mâna agresorilor

Polițiștii ce s-au deplasat la fața locului, sunt acuzați că au le-au lăsat timp agresorilor să șteargă filmarea de pe camera de supraveghere a primăriei. Mai mult de atât, agresorii au fost lăsați să fugă.

,,Telefonul a ajuns în bucăți, chiar în WC-ul din curtea interioară a Primăriei Vadu Pașii

,,Telefonul a ajuns în bucăți, chiar în WC-ul din curtea interioară a Primăriei Vadu Pașii, însă polițiștii criminaliști au mai recuperat câteva bucăți din acesta pentru a recupera videoclipurile de pe telefon.” – ne-a mai povestit Nițu Robert Gabriel, activist civic.

Presiuni și intervenții în lumea justiției

După publicarea primului articol, un cititor ne-a declarat următoarele informații despre primarul din Vadu Pașii: ,,Aveți mare grijă cu el, are la mână polițiști și judecători, este foarte periculos!”

Încadrarea

Începând cu încadrarea dosarului penal, acesta este una proastă, polițiștii susțin că unul dintre agresori a substras telefonul mobil al activistului pentru distrugerea probelor, însă teoretic dosarul trebuie încadrat la tâlhărie și nu la distrugere, doarece acesta a fost deposedat de telefon prin violență, iar apoi acesta a fost distrus.

Surse judiciare: ,,Încadrare se poate schimba de pe o zi pe alta!”

Avocat cu renume în PSD Buzău, de partea primarului din Vadu Pașii

Avocatul Gheorghe Răzvan / Sursă: liberinbuzau.ro

După cum a anunțat liberinbuzau.ro, avocatul Gheorghe Răzvan, este cunoscut deoarece clienții săi au fost mereu băieți „cuminți” și „devreme acasă”. Precum primarul și petrecăreții bătuși sau clanul ,,Găinaț” din Cernătești.

Mai mult de atât, av. Gheorghe Răzvan, este membru în comisia de disciplină din cadrul AJF Buzău.

Pentru mai multe detalii privind avocatul Gheorghe Răzvan, citește aici.

Dosarul penal în care este implicat primarul din Vadu Pașii și petrecăreții bătăuși, este ținut pe loc, au trecut 2 luni, iar dosarul nu a mers mai departe.

Potrivit activistului, în aproximativ două luni polițiștii nu au fost în stare să îi audieze pe toți participanții și martorii agresiunii.

Inspectorul Nicolae Costin speră ca în două săptămâni să ducă dosarul mai departe.

,,Am mers în Germania pentru a putea recupera imaginile de pe telefon, însă nu s-au mai putut recupera….”

,,Un miliard și uiți?!”

Potrivit acestuia, agresorii i-au oferit suma de un miliard pentru a se împăca, însă acesta a refuzat categoric, deoarece dorește să se facă dreptate în cazul său.

Biroul de presă al IPJ Buzău, cenzură și multă minciună

La acel moment, IPJ Buzău a emis o informare invazivă, iar la următoarele solicitări, ofițerul de presă a refuzat să ne furnizeze mai multe detalii.

Potrivit informațiilor furnizate de biroul de presă al IPJ Buzău, un număr de patru persoane cu vârstele cuprinse între 35 și 54 de ani, au fost identificate, în urma unui apel telefonic al activistului civic (activistul buzoian), prin care solicita că ar fi fost victima unei agresiuni fizice. Polițiștii vor strânge probe și vor face cercetările necesare.

,,Nu pot să mă bag eu în dosarul penal!”– ofițer de presă IPJ Buzău.

Cazuri similare cu o informare corectă, fără interese politice:

Primar: ,,Eu nu pot să dau niciun fel de detalii!”

Contactat de noi, primarul nu a dorit să ne furnizeze niciun fel de detalii privind incidentul.

„Ce incident? E a doua zi de Paște. Mda… Am înțeles… (O singură întrebare am, dacă sunteți ambil să îmi răspundeți…) Sănătate vă doresc, numai bine!”, a spus primarul Gheorghe Firon, pentru B1TV.

În cazuri similare, agresorii au fost reținuți pentru 30 de zile, însă cel mai probabil atunci când sunt implicați politicieni, legea nu mai este valabilă.

După ce l-au agresat pe activist și i-au distrus telefonul mobil, agresorii au petrecut în continuare.

Până la acest moment, o parte din agresori au dat o declarație la poliție și cam atât.

Surse judiciare ne-au declarat sub protecția anonimatului că: ,,Avem imagini de pe camerele primăriei. Telefonul a fost furat de consilierul Ion Dragu. Primarul a fost primul ce l-a atacat, din câte îmi amintesc i-a băgat doi pumni în abdomen și un picior în spate.”

Polițiștii buzoieni dețin imagini cu agresiunea, însă agresorii sunt în libertate. IPJ Buzău este la comanda politică a unor interlopi locali?

Numai buni de dat în gât? Noi suntem portavocea ta!

Ai încredere în tine, suntem prietenii tăi!

stiripesursebz@gmail.com / 0711 924 923

Drept la replică: stiripesursebz@gmail.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *