Haina nu îl face pe om, dar îl definește. Stilul vestimentar face parte din propria noastră personalitate. Cu toții avem haine preferate, pentru fiecare situație în parte. Fie că vorbim despre timpul liber, despre o seară romantică, o cină petrecută împreună cu familia, o aniversare, Paște, Crăciun sau Revelion, cu toții ne preocupăm de găsirea hainelor care să ne și placă, dar în care să ne simțim și confortabil.

Ce înseamnă haine de designer?

Un croitor bun poate face cât alți zece la un loc. Însă, chiar și croitorul coase hainele după anumite tipare, Iar la originea tiparelor se află designerii vestimentari – cei care dau tonul modei an de an.

Designul vestimentar – scurt istoric

Istoria designului vestimentar modern, declinat în Haute Couture a început cu adevărat după anul 1800. Și unde altundeva se putea naște moda, dacă chiar nu la Paris?!

Primul „couturier consemnat istoric a fost Charles Frederick Worth, britanic la origine, care a înființat oficial prima casă de modă din lume. Dacă până atunci micii burghezi contau pe propria inspirație și pe priceperea croitoreselor de cartier, iar nobilimea copia trendurile lansate de către fețele regale, Worth a îndrăznit să fie primul care să propună clienților modelele hainelor.

House of Worth a existat până în anul 1952, în paralel și ulterior dezvoltându-se și marile case de modă, care încă țin ștacheta sus și în ziua de azi: Chanel, Lanvin, Balenciaga, Dior etc.

Cât câștigă un designer vestimentar?

Calea către a deveni un designer vestimentar de succes depinde de foarte mulți factori: instruire, talent, imaginație, creativitate, randament. În orice caz, designul vestimentar presupune și școală și multă muncă. În ziua de azi, nu este deloc greu să urmezi un curs, așa cum este cursul de design vestimentar la AteliereleILBAH, dacă ești convins că aceasta este calea pe care vrei să o urmezi în viață.

Ai grijă să te orientezi către cursurile acreditate, indiferent pentru care ramură optezi: creație vestimentară, proiectare vestimentară sau stilism.

Există designeri de talie medie, care câștigă doar din creațiile lor pe parcursul unui an, 20 sau 30 000 de euro, dar și alții care au reușit să își croiască drumul către cele mai înalte culmi și depășesc 500 000 de euro anual.

Cert este că această cale, pentru fiecare dintre aceștia, a pornit din același punct: dorința de a crea veșminte frumoase, cu croieli noi, chiar revoluționare uneori. Adăugând la aceasta voința de a învăța, de a se perfecționa și de a munci oricât este necesar pentru a se apropia cât mai mult de perfecțiune, au reușit să performeze într-o lume în care nu este ușor nici de pătruns, dar nici de rezistat.

Industria vestimentară rulează miliarde și miliarde de euro la nivel mondial, în ceea ce privește hainele pret-a-porter. O singură casă de modă haute couture încasează milioane de euro într-un singur an. De aceea, și concurența între creatorii de modă este acerbă și permanentă.

Cert este că, la originea succesului tuturor acestora a stat o determinare neclintită: aceea de a deveni cel mai bun. Dacă te numeri printre cei al căror vis este acela de a gusta succesul ca designer vestimentar – nu mai sta pe gânduri: poți începe să-ți urmezi visul chiar de mâine!

Sursa foto: Shutterstock.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *