Istoricii din cadrul Muzeului Județean Buzău au găsit rămășite umane din epoci diferite, însă interesant este faptul că acestea erau așezate aparent în aceeași necropolă.

Unul dintre schelete este din epoca medievală, iar cel de-al doilea pare să aibă în jur de patru mii de ani. Istoricii spun că n-au mai găsit până acum morminte din perioade atât de îndepărtate, în același loc.

Este un șantier care până acum s-a dovedit a fi prolific, iar ce se întamplă acum este o verificare și o confirmare a informațiilor obținute de către arheologii muzeului județean Buzău”, a precizat Daniel Costache, director Muzeul Județean Buzău.

Cel din urmă avea o poziție de înhumare chircită, ceea ce le-a oferit arheologilor un indiciu despre vechime. Unul dintre cercetătorii de la Muzeul de Arheologie și Istorie Prahova, prezenți la descoperire, Alin Frînculeasa, spune că scheletul ar putea data pe undeva pe la anii 1600 – 1700 îHr.

În total au fost găsite zece morminte. Toate datau din diferite perioade istorice, unele fiind din epoca bronzului, iar altele din perioada medievală.

Am identificat zece morminte din diferite perioade istorice, unele din epoca bronzului și altele din perioada medievală. Aici, în 40 de mp dacă am găsit 10 morminte este posibil ca toată această terasă să fie plină de astfel de morminte”, a precizat Daniel Garvăn, arheolog Muzeul Județean Buzău.

 În urmă cu trei ani s-a început cercetarea unei movile de pământ, în apropierea localității Lipia. Scanările geomagnetice au arătat că zona a fost locuită pe o suprafață mult mai mare decât au crezut inițial istoricii.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *