Pentru foarte mulți oameni, prima dragoste este una dintre cele mai formative experiențe dintre toate. Acest lucru se datorează în mare parte anumitor factori care o transformă în ceva cu totul și cu totul special, care te va influența întreaga viață.

Fluturi în stomac, întâlniri romantice, abordări tandre și emoții puternice: prima iubire este deosebit de intensă, pentru majoritatea oamenilor. Nici nu este de mirare, la urma urmei, că prima relație este caracterizată de numeroase lucruri care o disting de toate celelalte relații ulterioare. Și, indiferent de cât de obișnuită sau controversată este povestea de dragoste apărută, așa cum se întâmplă și în opera Trei metri deasupra cerului, de cele mai multe ori trebuie să lupți foarte mult pentru a rămâne alături de cel pentru care ai simțit primele sentimente de iubire.

Descoperă de ce prima iubire este atât de specială și frumoasă:

Cei patru factori care influențează prima dragoste

Există anumiți factori care caracterizează fiecare primă iubire dintre doi oameni, și anume:

  • Primul sărut, primele momente intime și probabil prima separare sau durere: toate acestea fac din prima iubire ceva foarte special, incitant și intens, dar mai ales memorabil!
  • Apropierea de prima dragoste se întâmplă fără a avea o experiență anterioară, ceea ce îți permite să trăiești liber fiecare sentiment, la o intensitate maximă.
  • Cei mai mulți oameni cred că prima dragoste va dura întreaga viață, dar foarte puțini ajung să trăiască asta. De aceea, această relație va fi colorată de vise, idealuri, speranță și optimism.

La mult timp după ce ai trăit-o, aceasta pare deseori chiar mai frumoasă decât a fost în realitate. Căci retrospectiv, oamenii au tendința de a-și transfigura amintirile, ignorând aspectele negative.

Care este sensul și influența primei iubiri?

Conform specialiștilor, prima dragoste are un sens destul de clar, mai exact acela de a dezamăgi și deziluziona. Și, chiar dacă pare greu, în anumite situații este necesar și important.

Cei mai mulți oameni cresc cu o idee despre iubire preluată din filme și cărți, ceea ce duce la așteptări mari de la celălalt, însă până la urmă, se ajunge la concluzia că sunt doar oameni și o relație necesită compromisuri, grijă și responsabilitate. Și acela este momentul când se ajunge înapoi în realitate! Iar cea de-a doua relație va fi abordată cu idei mult mai realiste.

5 lucruri despre prima iubire care îți modelează personalitatea

  • Prima dragoste ajută la stabilirea unui standard prin care sunt măsurate toate iubirile ulterioare. Prima experiență de acest fel oferă anumite idealuri, mai exact lucruri care ți-au plăcut în mod special și pe care le cauți și în relațiile următoare, dar și dezamăgiri, de care încerci să te protejezi.
  • Chiar dacă prima relație amoroasă ți-a frânt inima, cei mai mulți oameni tind să își aleagă următorii parteneri cât mai asemănători cu prima lor iubire.
  • În prima relație, vei învăța cel mai mult despre propria persoană, dorințele, cerințele și nevoile proprii.
  • Cu prima mare dragoste capeți încredere în tine și te deschizi emoțional.
  • Chiar dacă îți vei aminti de fiecare partener din viața ta, care și-a lăsat amprenta asupra ta, cel dintâi va avea mereu un loc special, căci de obicei marchează drumul spre maturitate și oferă posibilitatea de a simți pentru prima dată cât de profunde și complexe sunt emoțiile pe care le poate simți un om.

Așadar, toate experiențele tale te modelează într-un anumit fel, iar cele care sunt asociate cu emoțiile puternice sunt cele mai impresionante. În mod surprinzător, prima iubire are un efect vizibil asupra majorității oamenilor și lasă urme de durată în viața fiecăruia.

Sursa foto: pexels.com

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *