Deputatul PSD Romeo Lungu anunță sprijinul social pentru peste 2,5 milioane de persoane vulnerabile în 2024

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD), Romeo Lungu, a făcut o declarație importantă pe pagina sa de Facebook, anunțând sprijinul considerabil acordat persoanelor vulnerabile în cursul anului 2024. Prin intermediul unui mesaj postat pe rețeaua de socializare, Lungu a informat că prima alimentare cu cardurile sociale va avea loc în luna februarie.

Conform informațiilor furnizate de deputatul PSD, peste 2,5 milioane de persoane vulnerabile vor primi ajutorul în valoare de 1500 de lei în fiecare lună, distribuit sub forma cardurilor de alimente. Acestea vor fi acordate o dată la două luni pentru persoanele cu venituri până în 2.000 de lei. Mai mult, familiile cu cel puțin doi copii, având un venit de maxim 675 de lei pe membru de familie, sunt, de asemenea, considerate eligibile pentru acest sprijin social.

În contextul acestei inițiative, deputatul Lungu a subliniat importanța ajustării pragului veniturilor eligibile, menționând că acesta va fi între 1.700 și 2.000 de lei lunar pentru a asigura că sprijinul ajunge la cei care au nevoie. El a explicat că această măsură a fost necesară pentru a evita excluderea unor beneficiari, având în vedere că indexarea pensiilor sau a veniturilor cu rata inflației ar fi dus la depășirea pragului maxim.

Deputatul Romeo Lungu a subliniat faptul că această inițiativă reprezintă un angajament serios al PSD față de bunăstarea cetățenilor vulnerabili și că aceasta va continua să fie o prioritate pentru partid în anul 2024. Mesajul său pe Facebook a fost primit cu susținere din partea comunității online, iar mulți au apreciat eforturile depuse pentru a veni în ajutorul celor aflați în nevoie.

EMAG

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *