Deputatul PSD Laurențiu Țepeluș a luat o inițiativă îndrăzneață pentru a evidenția valorile culturale și tradițiile gastronomice ale Ținutului Buzăului. Prin intermediul unei postări pe platforma Facebook, acesta a subliniat importanța conștienței colective care asociază spațiul cu aceste valori culturale distincte.

Ținutul Buzăului, cunoscut pentru vulcanii noroioși și deliciile culinare precum cârnații de Pleșcoi, a fost pus în centrul atenției de către deputat, în efortul de a promova aceste elemente de identitate locală.

Deputatul Țepeluș a ales să trăiască o experiență culinară autentică, bucurându-se de frumusețea selenară a spațiului alături de un tânăr antreprenor de 37 de ani, Andrei Marica, din satul buzoian Pleșcoi. Acesta conduce afacerea de familie, „Băcănia Lu’ Nea Ticu,” care este la a treia generație de producție și comercializare a cârnaților de Pleșcoi, pastramei și altor specialități și produse tradiționale.

Deputatul a subliniat mândria față de antreprenorii și firmele locale care au creat branduri inovatoare și care se luptă cu succes pe piață, competând cu competitorii internaționali. În acest sens, a menționat campania „Cumpără Românește,” care încurajează achiziționarea produselor românești ca un gest de patriotism economic.

De asemenea, deputatul a invitat toți producătorii locali să se înscrie pe platforma dedicată programului „Cumpără Românește,” pentru a-și promova produsele de calitate și a contribui la consolidarea economiei locale.

În final, deputatul PSD Laurențiu Țepeluș a îndemnat la transformarea îndemnului „CUMPĂRĂ ROMÂNEȘTE” într-o mișcare națională, cu scopul de a sprijini antreprenoriatul local și produsele românești.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *