ziua unirii

Deputatul Partidului Social Democrat (PSD) din Buzău, Romeo Lungu, a marcat pe pagina sa de Facebook ziua de 24 ianuarie, sărbătoarea Unirii Principatelor Române din 1859. Printr-un mesaj postat online, deputatul a subliniat importanța evenimentului istoric și a adus omagii momentului care a condus la formarea statului român modern.

În postarea sa, Lungu a menționat: „Astăzi sărbătorim, din nou, momentul semnificativ din istoria României, când Moldova și Țara Românească s-au unit într-un singur stat, în 1859. Mica Unire a fost un eveniment deosebit de important în istoria noastră și a pavat drumul pentru formarea statului român modern. La mulți ani, cu gânduri de unitate și mândrie națională!”

Deputatul Lungu și-a exprimat astfel recunoașterea față de momentul semnificativ din istoria României, evidențiind contribuția Micii Uniri la consolidarea identității naționale și la fundamentarea statului român modern.

Comentariile la postarea sa au fost dominate de mesaje de unitate și apreciere pentru memoria acestui moment crucial din trecutul țării. Romeo Lungu a subliniat astfel, pe lângă activitatea politică, și angajamentul său față de valorile și evenimentele care au modelat cursul istoriei naționale.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *