În luna Martie a acestui an USR Buzău făcea un apel public la doamna Ichim și la Garda de Mediu pentru a interveni și a opri abuzurile și neregulile pe probleme de mediu, făcute de unii primari din județul Buzău.

Detalii în link: https://opiniabuzau.ro/foto-comunicat-usr-indolenta-institutiilor-buzoiene-este-un-atentat-la-sanatatea-cetatenilor/

Imediat doamna Ichim a preferat să nu ia nicio măsură împotriva autorităților locale și a ieșit public cu un comunicat, spunând că inventăm probleme și că nu a primit reclamații oficiale. Reclamații au existat din partea cetățenilor exasperați de faptul că vocea nu le este ascultată. De aceea au apelat la noi pentru a-i ajuta!

Problemele au continuat. Primarii aflați sub umbrela de protecție a celor care ar trebui să îi verifice, au continuat să aibă acțiuni de natură penală, distrugând sănătatea locuitorilor pe care au jurat să îi slujească. Deși avem dispoziții clare de a colecta selectiv deșeurile, în județul Buzău nu doar că acest lucru nu se întâmplă, dar de foarte multe ori sunt aruncate în gropi la marginea satelor și astupate sau pur și simplu li se dă foc.

Pentru că am primit din nou în luna Mai informații de la cetățenii din Săgeata, poze, filmulețe și poziția geografică a depozitelor neconforme, am formulat o sesizare la Ministerul Mediului în data de 29 Iunie împotriva Gărzii de Mediu Buzău cu referire la problemele de mai sus și altele identificate în alte comune din județ. Atașăm și la prezenta postare pozele primite și locațiile identificate. 

Dacă aveți știință de alte situații similare din județul Buzău, vă stăm la dispoziție cu preluarea acestora și formularea de sesizări direct către Ministerul Mediului. Este clar că există interese politice în acest moment de a se ascunde multe nereguli și că este nevoie de controale serioase și asumate direct din partea factorilor decizionali naționali.

Text asumat de USR Buzău.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *