În data de 08 februarie a.c., polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Grebănu au întocmit dosar penal pentru tăiere fără drept de arbori.  

Polițiștii au fost sesizați de un reprezentant silvic cu privire la faptul că într-o zonă împădurită din Buda, teren forestier aflat în administrarea ocolului silvic.

Din verificări a reieșit că arborii ar fi fost tăiați de către un bărbat în vârstă, de 81 de ani, din localitate.

Din verificări s-a stabilit că în perioada 06-08 februarie a.c., bărbatul ar fi tăiat cu un fierăstrău mecanic, mai mulți arbori esență carpen și gorun, fără respectarea cadrului legal.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunii de tăiere fără drept de arbori, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Postului de poliție Buda.  

Polițiștii au mai depistat în Grebănu, un localnic în vârstă de 53 de ani, care transporta material lemnos cu un atelaj hipo.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține documente de proveniență pentru lemnul de esență salcâm.

Și în Tisău, a fost depistat de polițiști un localnic de 50 ani în timp ce transporta cu un atelaj hipo lemn de foc de diverse esențe.

Din verificări s-a stabilit că acesta nu deținea documente de provenienţă.

Față de cei doi bărbați s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, conform Legii 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice şi confiscarea materialului lemnos transportat.

Sursa foto – republikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *