Spitalul Județean Buzău înregistrează un deficit de 15 medici specialiști, fiind secții în care nu există nici măcar un medic. La ultimul târg dedicat medicilor, 10 specialiști și-au arătat disponibilitatea de a profesa în această unitate medicală, spitalul organizând acum concurs.

Probleme sunt în secţiile Cardiologie, Interne, Gastroenterologie. Probleme vor fi şi la Neonatologie unde doi medici sunt în prag de pensionare, dar nevoie de specialişti mai este şi la Boli Infecţioase, la Urgenţe şi Neurologie, scrie News.ro.

Conform lui Neagu, la ultimul târg de joburi pentru medici, conducerea Spitalului Judeţean Buzău a reuşit să atragă 10 specialişti, motiv pentru care a fost semnat ordinul privind organizarea concursurilor pentru posturile vacante.

”Sunt 10 medici care şi-au oferit disponibilitatea de a lucra în Spitalul Judeţean Buzău. Chiar zilele trecute am semnat  să organizăm aceste concursuri pentru posturile vacante de medici. Dacă nu le oferim în afară de salarizare şi altfel de condiţii, medicii nu vor veni. Dacă reuşim să angajăm în spital şi aceşti 10 medici lucrurile intră într o oarecare normalitate în Spitalul Judeţean Buzău”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Buzău, Petre Emanoil Neagu, pentru News.ro .

Neagu a adăgat că, pe lângă salarii decente petru medici, la Buzău va fi ridicat un bloc de locuinţe pentru cadrele medicale.

De asemenea, medicii care vin să lucreze pentru prima dată în spitalul din Buzău beneficiază de o primă de instalare, în afara remuneraţiei de medic, în  cuantum de 2 salarii minime timp de 6 luni.

Sursă: News.ro

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *