Consiliul Județean Buzău a decis recent să aloce o jumătate de milion de euro pentru lucrări de infrastructură în capitala Republicii Moldova, Chișinău. Date fiind tensiunile din zonă, dar și faptul că primarul orașului, Ion Ceban, este un auto-declarat pro-rus, gestul său ridică multe semne de întrebare.

Consiliul Județean Buzău urmează să aloce aproximativ zece milioane de lei moldovenești, adică puțin peste 2,5 milioane lei(românești), res­pectiv o jumătate de milion de euro pentru dezvoltarea capitalei din Republica Moldova.

Primarul din Chișinău este considerat un pion al Rusiei

Primarul din Chișinău, Ion Ceban, nu a taxat public declanșarea invaziei ruse în Ucraina, fiind ales în funcție din partea Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), considerată a fi o unealtă politică rusească.

Mai mult, Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău transmitea, în februarie 2022, că va aloca o donație de opt milioane de lei moldovenești, în scopul dezvoltării Sectoarele Buiucani și Botanica din capitala Chișinău, conform evz.ro.

„Am prins bani în buget să continuăm proiectele cu frații noștri mai mici de peste Prut. Încă de la începutul anilor ‘90, noi avem o colaborare bună cu Soroca am continuat cu Dubăsari și, mai târziu, am ajuns la Chișinău. Am făcut un lucru fantastic împreună cu Primăria Chișinău. Am reabilitat un scuar care se cheamă Nicolae Titulescu, de la a cărui naștere se vor împlini în martie 150 de ani, iar în această vară ne-am propus să reabilităm Parcul Central, unde se găsește și statuia lui Ștefan cel Mare”, a transmis președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *