De ce suntem anxioși, depresivi, angoși în cea mai frumoasă lună din an? Aceasta a fost întrebarea serii. Cred că pe toți ne bântuie această curiozitate. De ce suntem triști în preajma sărbătorilor? Răspunsul este unul cât se poate de simplu: Noi nu ne dăm voie să fim fericiți. De ce? Pentru că nu știm să spunem NU!, nu ne acordăm suficient timp nouă, nu știm să ne relaxăm, nu am învățat să ne iubim și poate cel mai important lucru nu petrecem atât cât am dori noi cu cei dragi.

„Reclamele, filmele prea siropoase și pozele de pe social media ne pot cauza această starea de tristețe în preajma sărbătorilor. Ecranele ne prezintă o lume perfectă, iar noi, cădem în „plasa” lor, neavând ceea ce ne prezintă.” A fost fraza, psihologului Mihaiela Avramescu, ce „a deschis balul” unei discuții libere și fără inhibiții.

Nimeni nu a judecat pe nimeni. Fiecare a venit cu experiența sa de viață, cu viziunea lui asupra lumii și a oamenilor din jur. Venim din medii diferite, iar acest fapt a dus la păreri pro și contra asupra temei dezbătute.

„Ce înseamnă decembrie pentru voi?”

Și pe rând, ca la școală, toți ne-am spus părerea. Pentru unii luna aceasta este despre cadouri, alții s-au gândit la mese festive, la munca depusă pentru pregătirea preparatelor tradiționale, la situația financiară…și, nu în ultimul rând, la colinde. Bucurie, bucuriilor, singurul lucru nou sub soare, nașterea Lui Hristos.

Colindul este de fapt veste cea bună pe care magii au reușit să o împrăștie la întoarcerea lor lumii. De aici, putem spune că decembrie este luna recunoștinței.

Atunci când vom face o retrospectivă a anului ce va să vină, să ne uităm mai atent la ceea ce am făcut bine, la ceea ce ne-a bucurat și mai puțin la momentele triste, la insuccesul nostru. Până la urmă tot răul spre bine.

A fost o seară în familie, pentru că ne-am simțit ca la sânul protectiv al mamei și am primit sfaturi valoroase.

Gazdă ne-a fost Centrul Real Education, iar ca mentor am avut-o pe psihologul Mihaiela Avramescu și știți ce se spune despre mentori?!

„Un profesor te poate educat, dar un mentor trebuie să te molipsească!”

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Panait Elena

Zâmbeste! Viața e frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *