DE PRIN REFERENDUM ADUNATE ȘI COMENTATE

Facem o oprire în orașul meu natal, Buzău.

În plină campanie a referendumului local de unirea a municipiului Buzău, cu comuna natală a primarului C-tin Toma – Țintești, majoritatea străzilor din ambele localități, au fost înpânzit cu bannere și afișe ,,Să facem Buzăul Mare.”

Nu mică mi-a fost mirare, când tatăl meu (un pescar înrăit), m-a întrebat dacă data viitoare când va dori să pescuiască în râul Călmățui, dacă va merge spre Smeeni (cum mergea de obicei) sau dacă va merge în Poșta Câlnău, așa cum bannerele de publicitate indică. Chiar dacă asta a fost doar o ironie, buzoienii trebuie să știe, Călmățuiul trece prin localitatea Smeeni, și nu prin localitatea Poșta Câlnău.

Fostul învățător din localitatea Vintilă Vodă, susține că se scrie Călmățui, dar se citește Câlnăului.

Citești și te crucești, actualul viceprimar al municipiului Buzău, Ionuț Sorin Apostu (fost învățător la Școala cu clasele I-VIII Vintilă Vodă, jud. Buzău, Septembrie 1996-martie 1998) susține că se scrie Călmățui, dar se citește Câlnăului, cel puțin, nouă așa ne-a dat de înțeles. Cel mai probabil, viceprimarul și-a dat seama de greșeala comisă și a încercat să o dreagă.

Câteva informații despre râul Călmățui

  • Râul Călmățui, izvorăște la câțiva km de mun. Buzău
  • străbate pădurea Spătaru și localitatea Smeeni
  • se varsă direct în Dunăre, în zona localității Gura-Gârluței, județul Brăila
  • are o lungime de 152 km
RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “DE PRIN REFERENDUM ADUNATE | Citești și te crucești, Călmățuiul a fost repoziționat pe hartă în zona Poștei Câlnău”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *