De ce nu au votat tinerii?

Deși tinerii au fost primii la proteste, au strigat „prezent! „la orice campanie de conștientizare sau marș împotriva tăierii padurilor, la vot au fost absenți.Care este motivul real ?

Din cei 4.761.100 de tineri cu vârste între 18-34 de ani care au reședința în România, potrivit datelor Autorității Electorale Permanente, în turul I al Alegerilor Prezidențiale au votat în țară 1.915.610, arată datele Biroului Electoral Central. Asta înseamnă o prezență de 40,23% din numărul total de tineri.

În ultima perioadă s-a vorbit intens despre alegerile prezidențiale, s-au dezbătut diverse subiecte, dar nu prea a fost nimeni foarte interesat de lipsa tinerilor la vot, deși ei practic reprezintă viitorul României.

Noi am întrebat câteva persoane și sperăm că răspunsurile lor vor lămuri ce s-a întâmplat cu adevărat.

Principalul motiv, cum cred că stiți deja, este numărul ridicat al persoanelor tinere plecate la muncă sau la studii în diaspora.Din cei rămași, mulți pur si simplu sunt siderați de aceleași minciuni și de aceeași politicieni corupți, în contextul în care, în ultimii ani s-au spus multe și s-au făcut prea puține, iar principalele obiective politice au fost doar promisiuni neîndeplinite.

Statul nu a mai facut absolut nimic pentru tineri, în nici un domeniu.

Oricâtă gargară s-ar face despre legi, reforme și activitățile pe care le fac toți parlamentarii, toți știu că trebuie să deconteze niște bani și cam atât. Mai degrabă au fost ONG-uri, consilii ale tinerilor, consiliul elevilor și altele asemenea care într-adevăr au militat pentru tineret.

Ei s-au uitat la tineri ca pe o masă mobilă, manipulabilă și cumpărabilă printr-un bilet de tren.Investiții în educație zero, în sport deloc, iar după atâția ani de chinuit prin școli, mulți având părinții cu un venit minim garantat, sunt nevoiți să plece în străinătate pentru a putea avea un trai decent.

Am văzut persoane care au încercat să înainteze proiecte, să facă voluntariat, să mai schimbe cu adevărat lucrurile prin țară, dar au fost umiliți, autoritățile s-au făcut că plouă și mai grav le au râs jignitor în nas.

Probabil că tinerilor nu le-a picat bine nici când generația lor a fost catalogată drept una de drogați, de destrăbălați, de distruși, iar acum e nevoie de ei ?

Ar fi multe motive destul de serioase, dar principalele sunt: lipsa de încredere că se mai poate schimba ceva, lipsa de respect cu care au fost trataţi de fiecare dată şi dezinteresul celor ce ne conduc țara faţă de educaţia şi nevoile lor.

Acum generaţia noastră se întreabă:Dacă voi nu ne vreți, noi de ce v-am vrea?

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *