Conceptul de tiny house sau casa de mici dimensiuni este inca la inceput in Romania, insa din ce in ce mai multe persoane aleg sa se orienteze catre astfel de constructii pentru a avea propria locuinta. Casele de mici dimensiuni sunt excelente pentru a fi amenajate la tara, unde te poti bucura de mult spatiu verde, asadar de o curte generoasa si de liniste. 

Daca te gandesti sa investesti intr-o mica casa de vacanta sau chiar sa te muti din agitatia orasului, iata de ce merita sa ai un tiny house intr-o zona rurala

1. Costuri reduse pentru teren si pentru trai

 Costurile terenurilor in oras sunt extrem de ridicate, dar si disponibilitatea lor este foarte mica. Majoritatea spatiilor libere in orase sunt deja utilizate, iar cei ce le detin rareori decid sa vanda. Chiar si atunci cand sunt scoase la vanzare, astfel de terenuri au preturi foarte mari. Daca iti doresti sa ai propria casa si nu detii deja un teren, este o idee buna sa optezi pentru terenuri in zone rurale, linistite. Acestea au preturi avantajoase si vei avea ocazia sa alegi spatii destul de mari, chiar si de peste o mie de metri patrati. In schimb, terenurile la oras au de obicei cateva sute de metri patrati si nu te vei bucura de aceeasi calitate a solului.

 De asemenea, nu vei economisi bani numai la cumpararea terenului, ci si la constructia casei. Exista numeroase proiecte de case mici cu etaj, proiecte de tiny house, case modulare sau casute fara etaje pe care le poti gasi pe internet pentru inspiratie, iar costul lor se poate incadra chiar si in bugete mici, de pana la 15.000 de euro.

2. Poti avea propria gradina cu produse bio

 Atunci cand locuiesti la tara si ai o curte generoasa te poti ocupa sa plantezi legume si fructe netratate, de care sa te bucuri in fiecare zi, Desigur, acest lucru iti va ocupa timp si resurse, insa rezultatele vor merita, iar activitatea de gradinarit este una relaxanta, cu beneficii atat pentru corp, cat si pentru minte. Poti chiar sa cresti propriile animale, cum ar fi gaini sau rate, de la care sa obtii oua proaspete sau carne pentru consum. Desigur, este posibil sa fie necesar sa investesti la inceput in cateva echipamente destinate cresterii animalelor, cum ar fi incubatoarele de oua. Gasesti mai multe tipuri de incubatoare de oua la Magnetcenter, fie ca esti la inceput de drum in cresterea pasarilor sau ai deja experienta in domeniu.

 O casa de mici dimensiuni intr-o zona rurala este o idee din ce in ce mai populara in randul orasenilor si nu numai. Atunci cand decizi sa iti construiesti propria casuta la tar ate vei bucura de propria gradina unde iti poti cultiva produsele preferate, pori creste animale sau iti poti amenaja zona ta de relaxare. In plus, iti poti construi si compartimenta casa dupa bunul plac, o poti decora modern si totul la preturi ce se potrivesc mai multor tipuri de bugete.

Sursa foto: Pexels.com

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *