Avocatul Poporului a atacat în luna iunie la Curtea Constituţională legea pentru impozitarea pensiilor speciale după ce Parlamentul a adoptat o lega care prevede impozitarea tuturor pensiilor speciale, mai mari de 7000 de lei, cu până la 85%.

Judecătorii CCR au decis, miercuri, amânarea soluționării sesizării făcute de Avocatul Poporului privind pensiile speciale. De asemenea a fost amânată și decizia privind contestația președintelui Klaus Iohannis la legea educației naționale referitoare la identitatea de gen. Cele două contestații vor fi luate în discuție de către judecătorii CCR pe 28 octombrie.

Este a doua amânare a acestei spețe, prima dezbatere având loc pe 14 iulie.

”Este vorba de o impozitare, chiar dacă legea vorbește de o taxare. În realitate suntem în fața unui impozit, ba mai mult, a unei duble impozitări. Pensiile de serviciu de peste 2.000 de lei sunt deja impozitate cu 10%, iar taxarea introdusă de lege se adaugă peste acea impozitare. Pe de altă parte, am considerat că sunt încălcate două articole din Constituție, articoul 16 și articolul 56. Orice stat are dreptul să își stabilească sistemul de impozitare, dar acesta trebuie să fie nediscriminatoriu. Aici, pensionarii care primesc pensii de serviciu sunt discriminați, a declarat Renate Weber pentru G4Media.

Mai multe detalii AICI!

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *