Articolul ”Cum încearcă directoarea unui centru de plasament să mușamalizeze furtul copanelor de pui și a cadourilor de Crăciun! EXCLUSIV” a stârnit un val de reacții în rândul buzoienilor.

Pe lângă zecile de reacții, articolul a strâns și sute de comentarii. O bună parte dintre internauți sunt uimiți și în același timp, deranjați de întâmplările relatate.

Alții în schimb, și-au făcut curaj și au început să povestească întâmplări, a căror protogonistă este tot Corina Braniște, directoarea Serviciul Rezidențial Apartamente (SRA), din cadrul DGASPC.

”La asistentele medicale le-a tăiat sporurile timp de 3 ani, câte 700 lei lunar, motivând că nu poate concepe ca o asistentă să aibă salariul mai mare decât dânsa…În toată istoria protecției copilului nu s-au pomenit atâtea dosare penale în rândul beneficiarilor…până și la copiii de 13 ani le-a întocmit dosare penale…așa a făcut doamna aceasta educația și coordonarea copiilor cu dosare penale!!!Cât despre faptul că mi-a denigrat imaginea și familia, a bârfit pur și simplu cu unele „gunoaie” despre X și despre Y, a mers la intimidare și amenințare,nu pot spune decât că-mi inspiră milă.”, a scris un internaut.

Tot în secțiunea de comentarii, găsim și relatări ale foștilor copii ieșiți din sistem, care au povestit doar câteva dintre ororile prin care au trecut.

”Corina Braniște- zis acest fenomen care ne-a distrus pe toți din sistem, fiara care ne-a aruncat prin spitale de psihiatrie și suferința care am tras-o prin acele spitale îndopați cu pastile de nebuni…alocațiile și banii de buzunar care i-a oprit în buzunarul ei și dosarele penale făcute pentru rezidenții din DGASPC BUZĂU.”

Tot de la internauți aflăm și de excursiile la penitenciarul de minori de la Tichilesti, prin care Corina Braniște încerca să-i sperie.

”Anul trecut am avut ocazia de a lucra cu acei copii. Se plângeau încontinuu de ororile aduse de această doamnă. Îi ducea în “excursii” de o zi la penitenciarul de minori de la Tichilesti ca să îi amenințe unde vor ajunge dacă nu se supun ordinelor ei, îi obliga să ia pastile ca sa stea liniștiti si să doarmă. De Craciun ne-a spus ca ne vom întâlni într-un loc ca să luăm cadourile pentru copii, dupa ce “sortează” dânsa totul.

Printre acuzațiile de furt și de amenințare își fac loc și numirile politicile, care, după părerea mai multor buzoieni ar fi adus-o pe Braniște în funcția pe care o ocupă astăzi.

Părinte lasă politica și cere-i iertare lui Dumnezeu! Noi ăștia proștii care am lucrat în sistem știm cum erau chinuiți instituționalizații!Mai știm și cum poliția vă apără! Destine frânte! Să fiți domnia voastră sănătos, cât de bine se știe totul, dar noi nu avem acces la Marcel Ciolacu ca matale și soția dumitale! La DGASPC Buzău doar cu pile se angajează! Cu această ocazie să o salutăm pe Cici Manolescu!

”Cu DGASPC Buzău te lupți cu morile de vânt, din cauza numirilor politice! Nu există empatie la angajații ăștia!”

Corina Braniște este acuzată de furt

Surse din cadrul DGASPC Buzău susțin că directoarea este acuzată de furt, după ce a fost prinsă de câțiva angajați cu copanele de pui în geantă. Mai mult de atât, angajații o acuză pe directoare că de sărbători pleacă încărcată de dulciuri, primite donații pentru copii abandonați din Serviciul Rezidențial de Apartamente.

Pe de altă parte, Corina Braniște a mai fost implicată într-un dosar a unui furt de lemne de la Centrul de Plasament Beceni, pe vremea când aceasta era directoare. În acest sens, s-au făcut mai multe plângeri penale atât la Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău, cât și la Direcția Națională Anticorupție (DNA).

Conform locuitorilor din comuna Beceni, Corina Braniște este soția preotului Braniște din Valea Părului. Sub protecția anonimatului un fost angajat al Centrului de Plasament Beceni ne-a declarat că o parte din lemnele furate au ajuns chiar la locuința deținută de preot și de directoarea SRA din comuna Beceni. Pe parcursul cercetărilor penale, unul dintre angajații Centrului Plasament, pe atunci fochist, a fost băgat la înaintare pentru a-și însuși dispariția lemnelor, motiv pentru care a fost pus să semneze mai multe documente.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Olteanu Mariana

Între identitate şi schimbare, prefer schimbarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *