Cum se pregătește Gloria Buzău pentru revenirea în primul eșalon al fotbalului românesc

Gloria Buzău a revenit în prima ligă după o pauză de 15 ani, iar site-urile de pronosticuri fotbal vor publica predicții pentru meciurile jucate de elevii lui Andrei Prepeliță contra lui FCSB, CFR Cluj sau Rapid.

Până la startul SuperLigii 2024-2025, prevăzut pentru weekendul 12-14 iulie, fotbaliștii Gloriei trag din greu la antrenamente. Clubul din Crâng a reușit două lovituri de imagine pe piața transferurilor, aducându-i pe Constantin Budescu și pe Dragoș Grigore, două nume importante în fotbalul românesc.

Iată toate mutările oficializate până în acest moment:

Veniri: Ariel López (fundaș central argentinian, 29 de ani, de la UTA Arad), Grigore Turda (fundaș central, 26 de ani, de la FC Voluntari), Constantin Budescu (mijlocaș ofensiv, 35 de ani, de la Farul), Dragoș Grigore (fundaș central, 37 de ani, de la Rapid), Cosmin Gladun (fundaș stânga, 22 de ani, împrumutat de la FC Argeș), Dragoș Lazăr (mijlocaș ofensiv, 20 de ani, revenit după împrumutul la Unirea Slobozia), Matei Constantinescu (mijlocaș ofensiv, 24 de ani, revenit după împrumutul la Râmnicu Sărat)

Plecări: Idan Golan (atacant israelian, 28 de ani), Matei Tănasă (mijlocaș ofensiv, 18 ani, revenit la FCSB U19), Adi Chică-Roșă (atacant, 25 de ani, la FC Botoșani), Valentin Dumitrache (atacant, 21 de ani, revenit la Farul), Ovidiu Perianu (mijlocaș defensiv, 22 de ani, revenit la FCSB), Mihnea Rădulescu (mijlocaș ofensiv, 18 ani, la Petrolul), Radu Zamfir (fundaș stânga, 22 de ani, la FC Voluntari), Alessandro Lăpădat (portar, 19 ani, la Ripensia)

Valoarea de piață a Gloriei este de 4,77 milioane de euro pe Transfermarkt, cel mai valoros fotbalist fiind Alin Dobrosavlevici (fundaș central, 400.000 de euro). Unirea Slobozia, cealaltă nou-promovată, are o cotă de piață de 3,82 milioane de euro.

Înfrângeri cu FC Hermannstadt și cu Rapid în amicalele jucate în țară

După reunirea lotului, echipa antrenată de Andrei Prepeliță a jucat două partide de verificare, 0-1 cu FC Hermannstadt și 1-4 cu Rapid (gol Cristi Dumitru, din penalty). În primul amical al verii, au jucat titulari Greab – S. Pârvulescu, Turda, Dobrosavlevici, Gladun – Prejmerean, T. Călin, Dr. Lazăr, D. Benzar, Dumitrașcu- Șteau.

Cum se pregătește Gloria Buzău pentru revenirea în primul eșalon al fotbalului românesc

După pauză, au mai evoluat:  Răilean – Sălceanu, Ferraresso, Al. Dandea, Akhmatov, A. Mihaiu, Cri. Dumitru, Tescan, Brîncoveanu și Budescu.

Cantonament în Slovenia

Gloria a plecat în Slovenia, pentru a doua parte a pregătirii noului sezon. Dacă în țară s-a pus accent pe partea fizică, în cantonamentul din Slovenia se va lucra mai mult cu mingea, în paralel cu disputarea unor partide de verificare.

Primul amical s-a încheiat cu o înfrângere, 0-2 cu NK Olimpija Ljubljana, echipă de top din campionatul sloven. Prepeliță a mizat din primul minut pe: Greab – S. Pîrvulescu, Al. Dandea, Dobrosavlevici, Sălceanu, V. Prejmerean, T. Călin, Dr. Tescan, Cr. Dumitru, C-tin Budescu, P. Manuel.

Rezerve: D. Railean – D. Ferraresso, G. Turda, Dr. Grigore, C. Gladun, R. Akhmatov, A. Mihaiu, D. Benzar, N. Brîncoveanu, Dr. Lazăr, D. Dumitraşcu.

Lotul deplasat în Slovenia

Portari: Alexandru Greab, Dorian Railean, Dragoş Horeboiu

Jucători de câmp: Diego Ferraresso, Sergiu Pîrvulescu, Grigore Turda, Alexandru Dandea, Dragoş Grigore, Alin Dobrosavlevici, Robert Sălceanu, Cosmin Gladun, Vlad Prejmerean, Rassambek Akhmatov, Călin Tudor, Cristian Dumitru, Andreeas Mihaiu, Dragoş Tescan, Constantin Budescu, Daniel Benzar, Nicuşor Brîncoveanu, Dragoş Lazăr, Denis Dumitraşcu.

Cristian Bălașa este noul președinte executiv

Comitetul Director al Gloriei Buzău a anunțat numele noului președinte executiv. Este vorba despre Cristian Bălaşa, care a mai făcut parte din echipa administrativă la Chindia Târgovişte şi la Concordia Chiajna.

Bălaşa este un fost mijlocaș, având în CV echipe precum Chindia Târgovişte, FC Argeş, Farul Constanţa sau Concordia Chiajna. În tricoul lui FC Argeş a jucat 162 de meciuri, dintre care 6 în Cupa UEFA.

Cum se pregătește Gloria Buzău pentru revenirea în primul eșalon al fotbalului românesc

Cât costă să mergi la meciurile Gloriei?

Au fost stabilite prețurile abonamentelor și biletelor pentru sezonul care va începe în mai puțin de două săptămâni. Abonamentele pot fi procurate deocamdată doar în format fizic de la sediul clubului, Stadionul „Gloria” (strada „Mareşal Averescu” – intrarea principală) și au următoarele prețuri:

 • VIP 0 – 2.000 de lei
 • VIP 1 – 1.500 de lei
 • VIP 2 – 1.500 de lei
 • TRIBUNA 0 – 800 de lei
 • TRIBUNA 1 – 560 de lei
 • TRIBUNA 2 – 400 de lei
 • PELUZĂ – 240 de lei

Abonamentele sunt valabile pentru întreg sezonul 2024-2025 (campionat regulat, play-off/out și Cupa României). Cumpărătorii vor primi și o eșarfă cu însemnele echipei.

Copii sub 12 ani vor avea în continuare acces gratuit, cu condiția să fie însoțiți de un adult. Preţurile minime pentru biletele de acces la meciurile de pe teren propriu sunt următoarele:

 • VIP 2 – 100 de lei
 • TRIBUNA 0 – 50 de lei
 • TRIBUNA 1 – 35 de lei
 • TRIBUNA 2 – 25 de lei
 • PELUZĂ – 15 lei

Gloria va juca 15 meciuri pe teren propriu în sezonul regulat și minim 4 în Play-off/Play-out. Cu partidele din Cupa României, vorbim de peste 20 de jocuri disputate acasă.

RAPID SUPER SERVICE
RAPID SUPER SERVICE

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *