Cine spune că șoarecii sunt prezenți doar în viețile celor care locuiesc la casă? Este un mit complet fals! Chiar dacă în mediul rural, șoarecii sunt mai adesea prezenți, asta nu înseamnă că oamenii care locuiesc la bloc nu au probleme cu acești dăunători.

Rozătoarele sunt peste tot, inclusiv în mediul urban deci și în apartamentele unora. Așa se face că adesea sunt persoane care se întreabă cum ar putea îndepărta șoarecii dintr-un apartament. La această întrebare vom răspunde în rândurile următoare.

În cazul în care te-ai trezit cu un musafir nepoftit, sau mai mulți, ori dacă pur și simplu ai vrea să ții șoarecii și alte rozătoare departe de locuința ta, acest articol îți va oferi soluțiile pe care trebuie să le aplici.

Iată care sunt metodele pe care le poți folosi pentru a alunga șoarecii din apartamentul tău:

Cea mai simplă metodă pe care o poți folosi pentru eliminarea rozătoarelor este reprezentată de capcanele pentru șoareci. Acestea pot fi cumpărate din magazinele de specialitate dar la fel de bine pot fi făcute manual, cu puțină inspirație și îndemânare. 

Cumpără și tu o capcană anti șoareci pe care mai apoi trebuie să o așezi în zonele unde ai observat prezența șoarecilor. 

De exemplu, șoarecii preferă locurile unde nu sunt la vedere, deoarece aici se simt protejați. Ei umblă adesea pe sub sau în spatele mobilierului și prin alte zone ascunse. Pune o momeală atractivă, iar astfel vei captura rozătoarea pe care nu ți-o dorești în casă.

  • Utilizează un aparat anti șoareci

La fel de simplă s-ar putea dovedi a fi și folosirea unui aparat anti șoareci. Poți comanda un aparat de alungat soareci de pe site-ul PestRepeller.ro. Vei găsi aici mai multe modele eficiente, la prețuri accesibile și totodată ușor de folosit.

Odată conectat la sursa de energie, aparatul anti șoareci va emite ultrasunete cu ajutorul cărora fiecare șoarece va fi îndepărtat din apartamentul tău.

Poate că nu ai probleme cu șoarecii, dar nici nu îți dorești să întâmpini. În astfel de situații, poți folosi un aparat cu ultrasunete pentru a ține rozătoarele departe. Emiterea ultrasunetelor va descuraja rozătoarele să îți intre în casă.

  • Curăță bine locuința

Șoarecii sunt atrași de resturile alimentare, acestea reprezentând principala lor sursă de hrană. Drept urmare, trebuie să depui toate eforturile necesare pentru a te asigura că locuința ta nu reprezintă o atracție pentru șoareci sau alți dăunători.

Ocupă-te de curățenie în mod regulat, iar în acest fel șoarecii nu vor privi către locuința ta considerând-o un mediu ideal pentru un trai lipsit de griji.

Închide alimentele în recipiente etanșe și asigură-te că îndepărtezi mereu resturile de mâncare din bucătărie.

  • Sigilează punctele de intrare

Verifică ferestrele, ușile și orice alte crăpături din pereți sau acoperișuri pentru a identifica eventualele puncte de acces în locuința ta. Nu ignora absolut nici o fisură, deoarece aceasta ar putea reprezenta o cale de acces pentru mulți dăunători, nu neapărat doar pentru șoareci. Poate că rozătoarele nu pot intra prin anumite puncte, dar sigur insectele pot face asta. 

Sigilează orice cale de acces, iar astfel vei fi liniștit știind că dăunătorii nu îți pot intra în casă.

Acestea sunt, așadar, sfaturile pe care trebuie să le aplici și tu dacă îți dorești ca prezența șoarecilor să nu fie o problemă cu care apartamentul tău să se confrunte.

cnpaulescu.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *