Pictura pe numere a devenit o activitate distractivă de care sunt atrase din ce în ce mai multe persoane, atât adulți, cât și copii. Spre deosebire de pictura clasică care necesită multă creativitate și muncă pentru realizarea schițelor, aceasta presupune pictarea unor imagini pe o pânză deja numerotată într-un mod specific.

Este o activitate relaxantă,  interesantă, ce poate fi realizată pentru detensionare sau pentru a petrece timp de calitate alături de cei dragi.  Ca pictura pe numere să poată fi considerată succes total, este nevoie să urmezi câteva recomandări. 

Alege picturi pe numere într-una dintre temele de interes

Ca tabloul pe care îl vei picta să fie atractiv, este recomandat ca tema selectată să fie de interes. Există o infinitate de imagini pe care le poți picta în acest fel, însă ideală este alegerea unei picturi pe numere care să conțină una dintre cele temele care te atrag. Poți alege imagini cu animale, tablouri cu flori, imagini ale unor orașe sau peisaje spectaculoase, fluturi, păsări – este posibil să pictezi orice pe numere.

Adoptă metoda potrivită pentru a picta pe numere

Deși nu există nicio regulă standard pe care o poți urma pentru realizarea unei picturi numere, există un aspect esențial de care ar fi bine să ții cont: când termini cu o parte numerotată, continuă cu același cod de culoare. De ce? Pentru că în acest fel vei reduce la minimum șansele de a greși codurile de culoare pe care trebuie să le urmezi. De preferat să începi pictura din stânga sus, apoi să mergi spre partea din dreapta jos. 

Folosește pensulele potrivite 

Să obții o pictura pe numere perfectă nu implică doar folosirea unor vopsele de calitate. Este important și ce pensule vei folosi în acest sens. Reține că pentru suprafețele mai mari este ideal să utilizezi pensule plate cu capete groase, în timp ce pentru liniile fine și pentru spațiile mici este indicat să folosești pensule subțiri, cu perii mici. Tot legat de utilizarea pensulelor, ar fi bine să reții că este indicat să eviți să lași vopsea pe perii acestora, pentru că aceasta se va usca, iar capetele se vor deteriora. În sesiunea ulterioară s-ar putea să ai neplăcuta surpriză ca pictura să nu iasă cum îți dorești, dacă pensula este afectată. 

Nu uita, de asemenea, să iei lângă tine un pahar de apă și câteva șervețele de hârtie, dar și să alegi spațiul de lucru potrivit pentru a desfășura această activitate: un loc liniștit, departe de orice factor care te poate perturba. 

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *