Începând de astăzi, 15 Martie 2021, stundenții români vor fi nevoiți să suporte 50% din prețul biletelor de călătorie, pentru transportul pe calea ferată, în conformitate cu dispoziţiile OUG nr. 8/2021.

„În cadrul proiectului de Hotărâre de Guvern de modificare a normelor metodologice s-a specificat care este reducerea la transport de care beneficiază studenţii, respectiv legitimaţii de călătorie cu tarif redus 50% (50% din tariful de transport şi 50% din tariful de rezervare) şi abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii cu reducere 50% la transportul cu tren Regio şi InterRegio clasa a II-a”, se menţionează în instrumentul de motivare care însoţeşte proiectul de Hotărâre de Guvern pentru modificarea şi completarea Normelor metodologice privind acordarea facilităţilor de transport intern feroviar şi cu metroul pentru elevi şi studenţi, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 42/2017.

Astfel, potrivit OUG nr. 8/2021, sunt două categorii de studenţi beneficiari de facilităţi la transportul pe calea ferată: studenţii beneficiari de tarif redus 50% şi studenţii orfani sau care sunt proveniţi de la casele de copii beneficiari de gratuitate.

Ce prevede proiectul: „Studenţii români/străini, în vârstă de până la 26 de ani, care sunt prevăzuţi la art. 205 alin. (2) din Legea educaţiei naţionale nr. 1/2011, cu modificările şi completările ulterioare, beneficiază de tarif redus cu 50% la transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, în tot cursul anului calendaristic, indiferent de distanţă sau rutele călătoriilor. Studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii beneficiază de gratuitate pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a”.

Potrivit documentului, operatorii de transport feroviar de călători vor elibera studenţilor legitimaţii de călătorie cu tarif de transport redus 50% la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a şi tarif de rezervare redus 50% pentru călătoria cu trenurile cu regim de rezervare, cât şi abonamente lunare cu număr nelimitat de călătorii, clasa a II-a cu tarif redus 50%. Totodată, operatorii de transport feroviar de călători vor elibera studenţilor orfani sau proveniţi din casele de copii legitimaţii de călătorie gratuite pentru călătoria la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, cât şi abonamente lunare gratuite cu număr nelimitat de călătorii.

Amintim că guvernul a eliminat gratuitatea pentru studenți la călătoriile cu trenul, măsură în vigoare din ianurie 2017, și a revenit la reducerea de 50% valabilă în trecut.

GUVERNUL CÂȚU ȘI ȘARLATANII DE LA BUZĂU. DE LA PROMISIUNI ELECTORALE LA IPOCRIZIE ȘI MINCIUNI

Vlad Pufu: ,,Am intrat în politică să vorbesc, nu să tac!”

,,Am intrat în politică să vorbesc, nu să tac! Drept urmare, atrag atenția decidenților guvernamentali că modul în care a fost gestionată instalarea noilor subprefecți a adus serioase prejudicii organizației PNL Buzău, creând în interior incertitudine și neîncredere. Amânarea fără o explicație pertinentă, oficială, a numirii celui de al doilea subprefect ne pune într-o situație cel puțin inconfortabilă față de cei care ne-au încredințat votul lor în 6 decembrie. Răfuielile din spatele politicii locale, escaladate la acest nivel, trebuie să înceteze, mai ales în contextul provocator actual. BPJ, prin vot majoritar, a respectat calendarul propus și a înaintat cele două nominalizări la termenele stabilite. Situația în care ne aflăm astăzi, se putea lesne evita. Ne dorim să devenim o alternativă serioasă a PSD la Buzău, iar acest obiectiv îl putem atinge doar cu predictibilitate și responsabilitate. Același lucru îl transmit și colegilor de coaliție de la Buzău.” – a scris pe facebook – Vlad Mircea Pufu.

Dommule Vlad Mircea Pufu, în afară de propriile interese vorbiți? De parcă v-ar fi păsat vredoată de studenții ce nu își permit să se întrețină la un camin studențesc, iar până în prezent făceau naveta cu trenul. Despre situația în care se află Buzăul, ați vorbit ? Despre promisiunile electorale vorbiți sau preferați să mențineți tăcerea?

FOTO mai jos, Vlad Mircea Pufu alături de președintele PSD – Marcel Ciolacu, la restaurantul de lux al finului lui Boșcodeală – GreenGarden.

Ne-am săturat de voi toți, o adunătură de impostori cu interese ascunse.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *