Nervii PSD și plângerea penală a lui Ciolacu.

Liderul social-democraților, Marcel Ciolacu, susține că președintele Iohannis și premierul Cîțu ”au alocat 80% din banii pentru administrația locală către localități cu primari PNL și UDMR”.

Drept urmare, Ciolacu a anunțat că PSD va face ”plângere penală pentru abuz în serviciu față de toți demnitarii implicați în decizia luată de Guvern”. De asemenea, PSD ”va ataca” și va ”desființa” hotărârea de Guvern prin care au alocat ”discreționar” banii către primării din Fondul de Rezervă.

Bani pentru baronii PNL

Locuitorii din 13 localități, umiliți de guvernul PNL:

 • Municipiul Buzău – PSD
 • Municipiul Râmnicu-Sărat – PSD
 • Lopătari – USR PLUS
 • Puiești – PRO România
 • Ziduri – PRO România
 • Gura Teghii – PMP
 • Zărnești – PMP
 • Pietraosele – PSD
 • Podgoria – PSD
 • Robesca – PSD
 • Rușețu – PSD
 • Săhăteni – PSD
 • Sărulești – PSD

Localitățile enumerate nu au primit nici măcar 1 leu.

Social democrații buzoieni sunt indignați

„Pe ultima sută de metri, guvernul Cîțu discriminează comunele conduse de primari PSD. Oare tot ghinion este să locuiești într-o altă comună decât în cele conduse de PNL și UDMR? De 2 ani avem parte numai de rectificări discriminatorii, fără rușine, fără să le pese de cetățenii României!” a declarat primarul comunei Berca, Ionel Dobrița.

Și parlamentarii social democrați buzoieni au luat atitudine, arătându-și indignarea față de împărțirea discreționară a sumelor de bani între UAT-uri.

Nu putem să nu remarcăm cum aceiași lideri care promiteau dezvoltarea județului Buzău, acum condamnă localitățile non-liberale la subdezvoltare și sărăcie. Nu este pentru prima dată când guvernele PNL împart discreționar sumele, anul trecut și Guvernul Orban a favorizat edilii PNL și i-a ocolit pe cei ai PSD.

,,În plângerea pe care o vom face, vom dovedi clar sumele cerute de către noi Prefecturii. De ce Prefecturii? Pentru că Prefectura ne-a cerut să prezentăm cât mai repede câți bani avem nevoie pentru funcționarea primăriei, cofinanțări, datorii, plăți restanțe, etc.

Nu este adevărat ce a prezentat președintele PNL Buzău. Banii au fost împărțite cum a vrut guvernul PNL, fără să țină cont de cerințele primăriilor. Noi toți cei care nu am primit nimic sau foarte puțin, avem documente în spate și putem demonstra oricând ca nu au ținut cont de cerințele noastre la această ultima rectificare și nici la celelalte rectificări. Mereu Prefectura a cerut în scris machete cu sumele de care avem nevoie pentru buna funcționare, dar nu nu au respectat niciodată decât la primăriile peneliste. Vom face toți plângere penala, nu vom asista pasiv la discriminările guvernului”, ne-a scris Ionel Dobrița, primarul comunei Berca.

Primarul comunei Lopătari, Claudiu Constantin (USR), este de părere că apartenența sa de la partidul în care face parte, a influențat distribuirea fondurilor, iar ca urmare comuna sa nu a primit nici măcar un leu.

Per total, din 41 de localități și sectoare conduse de primari USR, doar cinci au primit de la guvern sume cuprinse între 100.000 și 400.000 de lei

Teoria chibritului cu Gabriel Avramescu.

Președintele PNL Buzău, încearcă ca ce obicei să mușamalizeze subiectul banilor de la guvern. Acesta susține că mai mulți bani au fost dați la PSD, PMP și Pro România, față de PNL. Însă ce nu pomenește deputatul de Buzău, este că primăriile cu edili social-democrați și restul, sunt exponențial mai multe față de primăriile cu edili liberali.

De noaptea minții, este că cea mai mică comună din județ, comuna Pardoși, cu un număr de 450 de locuitori a primit de două ori mai mulți bani decât Berca, Mărăcineni, Poșta Câlnău(toate comunele mari) la un loc!

Liberalii buzoieni susțin că Pardoși, comună păstorită de un primar PNL, a avut aproximativ 20 de proiecte, iar de aceea comuna a primit 400.000.

Vezi mai jos, integral, lista rușinii, cu împărțeala PNL:

Borcanul cu miere, de la PSD la PNL

Când Guvernul Vioricăi Dăncilă a picat, în Octombrie 2019, la rectificarea bugetară, Cluj Napoca nu a primit niciun leu, iar Iașiul condus de edilul Mihai Chirica a primt doar 5 milioane de lei. Pe cealaltă parte, baronii PSD au fost încărcați cu fonduri de la Guvern.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

One thought on “Cum a împărțit Cîțu ultimul tun. Bani pentru baronii PNL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *