Crescut în orfelinate, tânărul Mihai Căldăraru, propus oficial director general la direcția generală Asistență Socială și Protecția Copilului

Este povestea unui tânăr din București, abandonat de părinți și trecut prin leagănele de copii încă din primele zile de viață. Marcat de suferințele prin care a trecut, acum se preocupă de nevoile orfanilor, dar și a bătrânilor năpăstuiți de soartă.

Mihai Căldăraru este un tânăr din București, de 33 de ani. Cel mai mic dintr-o familie cu mulți copii, nu a avut parte de copilărie precum ceilalți șase frați ai lui. Mai mult de jumătate din viață a petrecut-o prin orfelinate, unde a fost abandonat de părinți, imediat după naștere. Dar viața pentru Mihai nu a fost deloc blândă cu el. Chinurile prin care a trecut la orfelinat, bătăile și abuzurile sexuale l-au incurajat pe tânărul Mihai să-și indeplinească visul: de a ajuta copiii care au trecut prin aceleași suferințe asemenea lui. Și a reușit !

Din anul 2011 s-a dedicat celor nevoiași, după ce a „pus pe roate” o asociație nonprofit . „Dăruind vei dobândi” este sloganul care îl ține în activitate și în ziua de astăzi. Mihai nu cere bani! Tot sprijinul cerut pentru cei nevoiași constă în alimente, haine, dulciuri și alte produse de strictă necesitate. Munca de ajutorare a celor nevoiași are și o răsplată pe măsură, spune Mihai! Este vorba despre zâmbetul de pe fața lor!

Deși Mihai Căldăraru a avut curajul să apară oriunde şi oricând cu diferite “vedete” din lumea politică, nu şi-a declarat niciodată apartenenţa politică faţă de niciun partid din România.

Consiliul director al Asociaţiei Europene a Drepturilor Omului şi Protecţiei Sociale, a validat propunerea lui Mihai Căldăraru în funcţia de director general al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului România (DGASPCR – AEDOPS).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *