Coronavirusul plimbat de Prefectura Buzău, pe la Beceni.”Dimian dă cu bâta-n baltă!”

La Tabăra de la Arbănași, mai exact în Beceni, vor fi aduși cetățenii în vederea asigurării carantinei, împotriva infecției Coronavirus.

În cursul zilei de azi, Prefectura Buzău a luat decizia că Tabără Școlară de la Arbănași să fie destinată unui centru de carantină pentru persoanele cu risc înalt de transmitere a infecției cu Coronavirus.

Având în vedere starea deplorabilă a fostei Tabăre care nu corespunde unor norme minime de igienă, nu are apă potabilă, nu dispune de grupuri sanitare, împrejmuirea ei nu este securizată, iar clădirile nu sunt compartimentate pentru a fi pregătite pentru astfel de situații, consider că acesta decizie este un real pericol, atât pentru pacienți cât și pentru locuitorii comunei Beceni.

Într-o astfel de situație, nefiind una de urgență, consider că Prefectura Buzău are timpul necesar să pregătească și să amenajeze o altă locație situată într-o altă zonă a județului și care să fie destinată unei zone de carantină, cum au făcut și alte orașe și județe din țară pentru a evita riscul unei contaminări.

Nu este posibil să ne batem joc de sănătatea unor oameni supuși unor investigații, cum nu este posibil să ne batem joc nici de locuitorii comunei Beceni și ai Văii Slănicului. Fac apel la toți factorii de decizie să cântărească bine acestă hotărârea luată, întrucât consider că acestă decizie a fost luată nefiind informați și neștiind că în acest moment fosta Tabăra Școlară de la Arbanasi nu îndeplinește condiții nici pentru cazarea copiilor. Mâine vom înainta Instituțiilor Statului memorii justificative care să demonstreze că decizia a fost luată în necunoștință de cauză, și vă asigur că voi depune toate eforturile pentru anulare acestei hotărâri, iar în cazul în care nu vom primi un răspuns pozitiv, vom convoca Comitetul Local pentru Situații de Urgentă, iar acțiunea va fi ferma și bazată pe sprijinul dumneavoastră, ducând până la blocarea cailor de acces către această locație părăsită. Prin urmare, fac apel la calm tuturor locuitorilor comunei Beceni și vă promit că îmi asum o luptă cu aceste personaje care nici măcar nu știu unde este situată și cum arată fosta Tabăra Școlară Arbănași. Vă voi tine la curent cu toate noutățile apărute! Mulțumesc pentru înțelegere,
Primar Laurentiu Constantin.

Cinci buzoieni și doisprezece chinezi sunt supravegheați în prezent de specialiștii DSP Buzău. Nouă chinezi sunt la Pârscov, iar trei în mun. Buzău. Starea lor este bună, riscul de contaminare fiind infim.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *