Fostul deputat PSD Marian Ghiveciu a fost trimis în judecată de Parchetul General, pentru că și-ar fi falsificat declarațiile de avere și de interese.

Ghiveciu a mai fost condamnat cu suspendare într-un alt dosar. El a candidat în 2008 pentru același loc de deputat cu actualul ministru al justiției, Cătălin Predoiu, și a câștigat alegerile cu 46,6% din voturi.

Conform Parchetului General, în perioada în care a fost deputat (2008-2015), Marian Ghiveciu a depus, cu intenție, la diferite intervale de timp, declarații de avere și declarații de interese care nu corespundeau adevărului.

Rechizitoriul a fost înaintat Înaltei Curți de Casație și Justiție.

Marian Ghiveciu era cercetat penal de DNA în 2008, când a câștigat mandatul de deputat din partea PSD, în fața lui Cătălin Predoiu.

El a mai câștigat un mandat de deputat de Buzău și în 2012, dar și-a dat demisia din Parlament în septembrie 2015. Condamnat cu suspendare într-un dosar cu terenuri retrocedate În februarie 2016, el a fost condamnat definitiv de ÎCCJ la trei ani de închisoare cu suspendare pentru instigare la infracțiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, într-un dosar legat de retrocedarea nelegală a unor terenuri din comuna buzoiană Merei.

Potrivit anchetatorilor, în perioada 2005-2006, instigați de Marian Ghiveciu (administrator la mai multe firme la data comiterii faptelor), Dumitru Borcan – șef la compartimentul de cadastru al primăriei din Merei și Nicolae Costache – fost șef al OCPI Buzău și membru în Comisia județeană de retrocedare a terenurilor, au eliberat nelegal două titluri de proprietate unor persoane cărora nu aveau dreptul.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *