Copil mort în urma unei banale anestezii

 Copilul intrat în comă în urma unei anestezii efectuată luni la un cabinet stomatologic privat din Pitești, a murit în această seară. Micuțul, în vârstă de 4 ani și 6 luni, a fost declarat decedat la ora 18.00, după ce a făcut un al treilea stop cardiorespirator, fiind ținut în viață doar de aparate, la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București.

Inspectorii au hotărât interzicerea activității de anestezie-analgosedare în toate cabinetele medicale din clinica stomatologică din Pitești până la intrarea în legalitate. Autorizația Sanitară de Funcționare eliberată de DSP Argeș nu era înscrisă și activitatea de anestezie-analgosedare, și au sancționat clinica cu o amendă contravențională în valoare de 20.000 lei.

Reprezentanţii Colegiului Medicilor Dentişti s-au autosesizat în acest caz, iar poliţiştii au deschis o anchetă în acest caz.

Conform DIGI24, medicul anestezist a declarat că tipul de sedare folosit în cazul copilului este o practică folosită des. „Am experiență de peste 400 de copii anesteziați așa”.

Popescu Roberto George

-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *