Sute de persoane din străinătate adoptate din România în urmă cu mai bine de 20 de ani au reuşit, în ultimii patru ani, să îşi găsească părinţii biologici prin intermediul unei pagini de Facebook. Totul a început când o româncă originară din judeţul Buzău şi stabilită în Irlanda a început să îşi caute fratele, care a fost adoptat în urmă cu 26 de ani, se arată într-un reportaj Agerpres.

,,Salutări din MASSACHUSETTS!!
M-am născut în municipiul BUZĂU la data de 16 iulie 1996. Câteva luni mai târziu am fost internată la orfelinat și de aici, în martie 1997, am fost adoptată de minunata mea familie. Sunt în căutarea mamei mele biologice, DUMITRESCU LUMINIȚA, în vârstă de aproximativ 50 de ani. Din documentele mele de adopție reiese două diferite adrese pentru ea: prima pe strada I.H. Rădulescu, nr 23, la familia DURAC Manda, iar cea de a doua, cum că ar fi locuit în concubinaj în localitatea MĂRĂCINENI, județul Buzău. În aceste documente mai este menționat faptul că mama mea avea trei copii, doi crescuți de ea, și probabil eu, cel de-al treilea. Acum 10 ani, am găsit tot aici în America, o sora adoptată, cu un an mai mare ca mine. În documentele noastre de adopție, numele mamei noastre biologice este identic, la fel faptul că suntem din Buzău. Dorim foarte mult să găsim mama și restul familiei noastre din România. Vă rugăm foarte mult să ne ajutați!! DISTRIBUIȚI anunțul nostru în cât mai multe grupuri și cu toți prietenii dvs. Mulțumim foarte mult!”

Pagina de Facebook „The never forgotten Romanian children – Copiii niciodată uitaţi ai României„, creată în ianuarie 2015 de Ileana Cunniffe Băiescu, are zilnic solicitări de la persoane adoptate şi este urmărită de peste 60.000 de oameni. Despre fenomenul adopţiilor de după Revoluţie, despre haosul creat s-a scris mult, mai ales în presa internaţională. S-a vorbit inclusiv despre copii adoptaţi pentru a li se preleva organe. Cei care şi-au găsit părinţii arată însă contrariul, că au familii bune, care i-au îngrijit. Dacă au avut toţi norocul acesta este greu de aflat în lipsa unor statistici clare oficiale. Cel mai probabil, adevărul despre ce s-a întâmplat cu toţi cei adoptaţi nu-l va şti nimeni, niciodată.

Distribuie articolul mai departe pentru a ne ajuta să îi găsim.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *