Un gup infracțional organizat și de contrabandă a fost destructurat de procurorii de la DIICOT. Trei persoane au fost arestate preventiv.

Potrivit anchetatorilor, între martie și noiembrie 2021, inculpații au introdus în țară din Ucraina, prin punctul de trecere a frontierei Siret, peste 5000 de kilograme de pietre semiprețioase de chihlimbare, fără să le declare la vamă sau fără să plătească taxe.

,,Marfa era depozitată de către liderul grupării, care, ulterior, o transporta și preda, în vederea expedierii, prin intermediul societăților de curierat și transport internațional, către destinatari din Polonia, Ungaria, Lituania și Cehia, sub forma unor colete poștale, cu greutăți cuprinse între 25 și 30 de kilograme, declarându-se, în mod nereal, că acestea ar conține diferite bunuri”, se arată în comunicatul DIICOT.

Pe 11 noiembrie 2021, unul dintre inculpați a fost prins în flagrant cu 75 de kilograme de chihlimbar brut, provenit din contrabandă.

Procurorii și polițiștii au făcut percheziții în Ilfov și Suceava și au descoperit aproape 584 de kilograme de pietre semiprețioase.

Au fost confiscate 2.000 de euro, 600 de lei, mai multe înscrisuri, telefoane mobile și un laptop.

RAPID SUPER SERVICE
EMAG
RAPID SUPER SERVICE

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *