Contabila primăriei din comuna Padina, judeţul Buzău, a fost reţinută vineri, 14 ianuarie, pentru 24 de ore pentru delapidare, după ce, conform unui comunicat din partea oamenilor legii, şi-ar fi însuşit din bugetul comunei aproape 250.000 de lei.

Potrivit IPJ Buzău, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice au desfăşurat o percheziţie domiciliară la domiciliul unei femei, în vârstă de 48 de ani, bănuită de delapidare.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2020-2021, buzoianca şi-ar fi însuşit 245.524 lei din bugetul unităţii administrative-teritoriale în cadrul căreia era angajată.

Activitatea infracţională a presupus efectuarea unor plăţi în conturile personale sub diverse titluri (prestări servicii, cotizaţie sindicat, restituiri garanţii materiale, plata concediului de odihnă neefectuat sau alte titluri), dar şi alimentarea cu combustibil a autovehiculelor folosite de membrii familiei, prin folosirea fără drept a cardului de carburant remis de furnizor unităţii administrativ-teritoriale”, au transmis poliţiştii.

Potrivit unor surse, femeia, contabila Primăriei Padina, obişnuia să îşi încaseze salariul lunar şi în contul personal, dar şi de la casieria unităţii, să îşi plătească zile de concediu neefectuate, deşi nu avea dreptul. De asemenea, femeia ar fi decontat bonurile de alimentare cu combustibil ale maşinilor familiei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat în vederea cercetărilor mai multe înscrisuri.

Femeia a fost reţinută pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare şi fals intelectual.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *