Primarul municipiului Buzău – Constantin Toma a decis să se retragă de la “cârma” Primăriei Buzău.
Edilul șef al municipiului Buzău – Constantin Toma a decis să se retragă din fruntea municipalității ca ocazie a zilei de… 1 aprilie!
Chiar dacă în trecut a mai anunțat că va mai sta până în anul 2021 la Primărie, el și-a continuat bine-mersi activitatea la Primăria Buzău. Reamintim că în 2020, acesta a declarat că după anul 2021 îi va lăsa pe alții mai tineri să îi preia proiectele și să continue dezvoltarea Buzăului.
1 aprilie: De unde vine Ziua Păcălelilor?
Ziua aduce surprize plăcute sau dimpotrivă, dar este şi un prilej pentru presa internaţională de a-şi binedispune publicului.
Ziua păcălelilor are o istorie îndelungată, veche de câteva secole.
Într-un fragment dintr-un poem flamand, care datează din 1539, în care un bărbat şi-ar fi păcălit servitorul chiar într-o zi de 1 aprilie, pare să fie una dintre cele mai vechi farse consemnate de cei care au căutat să scrie istoria Zilei >păcălelilor.
Alte referinţe la ziua de 1 aprilie se regăsesc în operele artiştilor din Marea Britanie sau Franţa.
Geoffrey Chaucer, în Caterbury Tales, scria în 1329 povestea cocoşului îngâmfat Chauntecleer, care este păcălit de o vulpe. Povestea este datată “la 32 de zile după martie”, cel mai probabil referindu-se la logodna regelui Richard al II-lea cu Ana de Boemia, însă data a fost interpretată greşit, ca fiind a 32-a zi din martie, adică 1 aprilie. John Aubrey scria şi el despre “Ziua sfântă a păcălicilor”, care are loc pe 1 aprilie.
O altă explicaţie pentru stabilirea Zilei Păcălelilor a fost dată de profesorul de istorie Joseph Boskin, de la universitatea din Boston. Acesta susţine că, în timpul împăratului Constantin cel Mare, un grup de bufoni au venit la curte şi i-au spus acestuia că ar putea să conducă imperiul mai bine decât el. Împăratul, amuzat, l-a lăsat pe unul dintre ei să fie împărat pentru o zi, iar acesta a dat un edict prin care a stabilit ca o zi pe an sa fie dedicată Zilei Păcălelilor, conform europafm.ro.