Primarul orașului Buzău, Constantin Toma, cunoscut ca membru al Partidului Social Democrat (PSD), a luat o decizie neașteptată după declarațiile liderului său de partid, Marcel Ciolacu, privind restricționarea numărului de mandate pentru primari și președinți de consilii județene. Toma, aflat la al doilea mandat în funcție, a anunțat că va candida independent la alegerile următoare, indiferent de propunerile partidului, pentru a-și continua proiectele începute în slujba comunității.

Chiar dacă deja se vehiculează că va candida independent, sunt voci care spun că este cel mai probabil să candideze la un partid de dreapta.

Într-un interviu recent acordat publicației Sansa News, primarul Constantin Toma a răspuns ironic propunerii lui Marcel Ciolacu de a limita numărul de mandate pentru primarii și președinții de consilii județene. Toma a spus: „Am o părere foarte bună despre anunțul lui Marcel Ciolacu. O să mă odihnesc, o să fie extraordinar, dar dacă buzoienii o să insiste să fiu din nou primar, o să mă sacrific. Toate proiectele astea începute trebuie terminate.”

Cu această declarație, Toma a subliniat că, în ciuda propunerii ironică a liderului său de partid, el intenționează să rămână în cursa electorală și să candideze ca independent în următoarele alegeri locale. El a argumentat că cei care și-au făcut treaba și au sprijinul cetățenilor ar trebui să aibă posibilitatea de a candida din nou, subliniind că dorința locuitorilor din Buzău de a-l realege contează mai mult decât orice altă restricție.

Această mutare surprinzătoare vine după ce Marcel Ciolacu a anunțat că va cere membrilor partidului să se orienteze spre „alte provocări” și să evite candidaturile pentru un al treilea mandat în funcțiile administrative locale sau centrale, în încercarea de a introduce noi lideri și idei în administrație. Totuși, Toma a subliniat că, deși își apreciază liderul de partid, el crede că continuarea proiectelor sale în beneficiul orașului Buzău este o prioritate.

Constantin Toma este primar al Buzăului la al doilea mandat și a menționat anterior că a fost încurajat de Marcel Ciolacu să candideze pentru această funcție în 2016. Cu toate acestea, decizia sa de a candida independent reflectă dorința sa de a continua să slujească comunitatea sa natală și de a aduce îmbunătățiri semnificative în oraș.

Dezbaterea cu privire la limitarea mandatelor în administrație continuă să fie un subiect fierbinte în politică, iar decizia lui Constantin Toma de a candida independent va adăuga un element interesant în cursa electorală locală din Buzău.

cnpaulescu.ro

By Orjan Vlad Stefan

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”. Email: stiripesursebz@gmail.com Whatsapp: 0744270854

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *